Carefully to Carry: Η ασφάλεια φορτίων των πλοίων στο επίκεντρο της νέας έκδοσης του UK P&I Club

0

Την Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023, το UK P&I Club και η INTERCARGO παρουσίασαν τη νέα έκδοση του «Carefully to Carry: Consolidated Edition 2023», παρουσία εκπροσώπων θεσμικών φορέων της ναυτιλίας, καταξιωμένων στελεχών του κλάδου και φίλων του βρετανικού αλληλοασφαλιστικού οργανισμού, με πολυετή παρουσία στον Πειραιά.

Σημειώνεται πως η έκδοση «Carefully to Carry: Consolidated Edition 2023» που εκδίδεται από το UK P&I Club περιλαμβάνει όλο το φάσμα των πιθανών προκλήσεων και κινδύνων σχετικά με τη φόρτωση και δια θαλάσσης μεταφορά χύδην φορτίων, από τα χαρακτηριστικά και τους κινδύνους που εγκυμονούν, μέχρι την κατάλληλη προετοιμασία του πλοίου και τις βέλτιστες πρακτικές κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση. Ο οδηγός περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν των δια θαλάσσης μεταφερόμενων φορτίων, όπως ξυλεία, αέρια, σιτηρά, χάλυβας και άλλα μέταλλα, χύδην εμπορεύματα, υγρά χύδην φορτία, συσκευασμένα φορτία και άλλα, μέσα σε 55 κεφάλαια.

Στη δεξίωση, η οποία έλαβε χώρα στο Ναυτικό Όμιλο της Ελλάδος, παρουσίασαν την ανανεωμένη έκδοση του «Carefully to Carry» ο κ. Stuart Edmonston, Loss Prevention Director του UK P&I Club, καθώς και ο κ. Δημήτριος Φαφαλιός, πρόεδρος της INTERCARGO.

Edited-1154

Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Stuart Edmonston αναφέρθηκε στους λόγους επιλογής του Πειραιά για την παρουσίαση της νέας έκδοσης, τονίζοντας τη διαχρονική συνεισφορά και εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ελληνικές διαχειρίστριες εταιρείες στο UK P&I Club, καθώς και την ποιότητα των συνεργατών του ελληνικού γραφείου, εξαίροντας μάλιστα τη συμβολή του καπτ. Κωνσταντίνου Καραβασίλη, Senior Loss Prevention Executive του UK P&I Club στον οργανισμό.

Με τη σειρά του ο κ. Φαφαλιός επεσήμανε πως η έκδοση «Carefully to Carry: Consolidated Edition 2023» είναι το απόλυτο εργαλείο στα χέρια όσων εργάζονται στη μεταφορά φορτίων, από την έμπειρη ομάδα ενός εξαίρετου P&I Club, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του πως εκδόσεις σαν και αυτή βελτιώνουν σημαντικά την ασφάλεια των πλοίων, και κατά συνέπεια των πληρωμάτων και του περιβάλλοντος.