RINA & WMU: Συνεργασία με στόχο την καινοτομία στη ναυτιλιακή εκπαίδευση

0

Μία ακόμη συνεργασία με στόχο την καινοτομία και επίκεντρο το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας συνάφθηκε πρόσφατα, καθώς το World Maritime University (WMU) και ο ιταλικός νηογνώμονας RINA υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU). Η εν λόγω συνεργασία συνιστά απότοκο των κοινών ενδιαφερόντων WMU και RINA στη ναυτική εκπαίδευση και στην έρευνα, και προσβλέπει στην προώθηση ακαδημαϊκής, τεχνικής και εκπαιδευτικής ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ των δύο μερών, ώστε να προαχθεί η καινοτομία και να χαραχτεί ο δρόμος προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Η πρόεδρος του WMU, Cleopatra Doumbia-Henry, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με τον RINA, έναν οργανισμό που έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Η επαφή του WMU με τη ναυτιλιακή βιομηχανία είναι καθοριστικής σημασίας και η πράσινη προσέγγιση του RINA ταυτίζεται με την εστίασή μας στην ενέργεια για τη ναυτιλία και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών».

RINA & WMU: Συνεργασία με στόχο την καινοτομία στη ναυτιλιακή εκπαίδευση

Ο CEO του RINA Services, Paolo Moretti, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ικανοποιημένοι που το συγκεκριμένο MoU υπεγράφη και το αντιμετωπίζουμε ως μια προσέγγιση με το βλέμμα στο μέλλον για τη βιομηχανία. Η ανταλλαγή πληροφοριών και η εκπαίδευση νέων μηχανικών είναι κρίσιμες για την απανθρακοποίηση και την καινοτομία στο μέλλον. Το MoU θα βοηθήσει στην προσέλκυση ταλέντου και στην ανάπτυξη νέων ιδεών, που θα υποστηρίξουν τη ναυτιλία από εδώ και στο εξής».
«Παρότι το MoU αρχικά θα διαρκέσει για πέντε έτη, ελπίζουμε να αποτελέσει το έναυσμα μιας συνεργασίας μεγάλης διάρκειας μεταξύ του RINA και του WMU, που θα ωφελήσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία σε όλα τα επίπεδα», κατέληξε ο κ. Moretti.