4ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης: Ανοίγει τα πανιά του το πρώτο Ναυτικό Λύκειο της Θράκης

0

Σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού στο 4ο ΕΠΑΛ της Αλεξανδρούπολης, το οποίο και φιλοξενεί τις νεοσύστατες ναυτιλιακές κατευθύνσεις «Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού» και «Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού».

Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, παρουσία του δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ιωάννη Ζαμπούκη, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου Δημήτριου Πέτροβιτς, της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, κας Ελένης Πλακωτή, της Διευθύντριας του 4ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, κας Βασιλικής Καλαμάρη καθώς και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Απόσπασμα από την ομιλία του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου κατά την τελετή του Αγιασμού

Σημειώνεται πως η Αλεξανδρούπολη είναι η πρώτη πόλη που δημιουργεί Ναυτιλιακό Τομέα σε Επαγγελματικό Λύκειο στην Θράκη και η μοναδική μετά από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, χάρη στη συλλογική προσπάθεια φορέων και κυρίως ανθρώπων που πιστεύουν στη ναυτική εκπαίδευση. Σύσσωμοι μάλιστα οι υψηλοί προσκεκλημένοι τόνισαν στους νέους μαθητές τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος αλλά και την επιτυχία των συλλογικών πρωτοβουλιών για την επίτευξη του στόχου ίδρυσης των δύο Τομέων.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ίδρυση του συγκεκριμένου Τομέα δίνει στους νέους της Αλεξανδρούπολης τη δυνατότητα σταδιοδρομίας στο ναυτικό επάγγελμα, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να φτάσουν μέχρι και Πλοίαρχοι ή Μηχανικοί Α’ του Εμπορικού Ναυτικού.

Στο πλαίσιο αυτό είχε άλλωστε διεξαχθεί εκδήλωση ενημέρωσης για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας αλλά και για τις δυνατότητες σταδιοδρομίας στα ναυτικά επαγγέλματα, τον Μαΐο 2022, στη Νομαρχία Έβρου με τη συμμετοχή μεγάλης μερίδας μαθητών Γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης. Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί και η Isalos.net, προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές για τα Ναυτικά Επαγγέλματα και τις προοπτικές σταδιοδρομίας στη θάλασσα.

Η Isalos.net παρευρέθηκε στην τελετή του αγιασμού και εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές!