HELMEPA: Συμμετοχή στο ανοιχτό εργαστήριο για την κλιματική αλλαγή «Climathon 2021»

0

Δυναμικό παρών θα δώσει φέτος η HELMEPA ως συν-διοργανωτής στο Climathon 2021, το οποίο θα λάβει χώρα το σαββατοκύριακο 20-21 Νοεμβρίου 2021 στον Πειραιά στο χώρο του Blue Lab Piraeus υπό την αιγίδα του Πειραιά plus και του Δήμου Πειραιά.

Το πρόγραμμα CLIMATHON αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του ΕΙΤ Climate-KIC (Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για το κλίμα), η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) με στόχο την ενίσχυση των ενεργειών των δήμων και των πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μέχρι σήμερα, το CLIMATHON έχει καταφέρει να ενώσει πάνω από 145 μεγάλες πόλεις και στις 6 ηπείρους, υποστηρίζοντας καινοτόμες δράσεις στο πλαίσιο του αστικού περιβάλλοντος.

H πρόκληση του φετινού CLIMATHON αφορά τη διαχείριση τόσο της αστικής όσο και της παράκτιας κινητικότητας στο Δήμο του Πειραιά. Συγκεκριμένα, σε ένα μαραθώνιο 24 ωρών, πολίτες κάθε ηλικίας, μαθητές, σπουδαστές, επιστήμονες, ειδικοί και μη, άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώνουν τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό τους  διαμορφώνοντας προτάσεις στα πλαίσια του eco-mobility που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε ένα ολιστικό πλάνο βιώσιμης αστικής μετακίνησης στο Δήμο του Πειραιά.

Για όλους εσάς που θέλετε να δράσετε και να συν-διαμορφώσετε το μέλλον της πόλης, σας περιμένουμε στη μεγαλύτερη γιορτή καινοτομίας για το κλίμα!
Μάθετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του CLIMATHON Πειραιά: https://climathon.climate-kic.org/europe/greece/pireas/?lang=en .
Ο σύνδεσμος εγγραφής (δωρεάν) βρίσκεται στην ιστοσελίδα.