Isalos.net & MAN Energy Solutions: Σεμινάριο για τη λειτουργία των δίχρονων μηχανών

0

Η MAN Energy Solutions Hellas και η Isalos.net, σε συνεργασία με τις SNAME του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής διοργάνωσαν επιμορφωτική επίσκεψη, στις εγκαταστάσεις της MAN στον Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια του Workshop, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024, οι φοιτητές του Τμήματος Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορική εξέλιξη των μηχανών των πλοίων, τη δομή αλλά και των τρόπο λειτουργίας των δίχρονων μηχανών της MAN, τις αλλαγές που έφεραν στον κλάδο οι ηλεκτρονικές μηχανές, τις προκλήσεις για το σχεδιασμό μηχανών διπλού καυσίμου, αλλά και τις συναρπαστικές προοπτικές που φέρνουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισαν, τόσο ο κ. Διονύσιος Χριστοδουλόπουλος, Managing Director της MAN Energy Solutions Hellas, όσο και η κ. Βασιλική Λαγωνίκα, Head of PrimeServ Academy Piraeus και κύρια εισηγήτρια του workshop.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος συζήτησε με τους συμμετέχοντες τις προσδοκίες τους από την εργασία τους και το μελλοντικό τους εργοδότη, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία των ήπιων δεξιοτήτων που θα κληθούν να διαθέτουν ως μελλοντικοί εργαζόμενοι, τονίζοντας παράλληλα πως οι ακαδημαϊκές γνώσεις είναι σημαντικό να συμβαδίζουν με την προσωπική και επαγγελματική πρόοδο.

Αξίζει να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια του workshop, οι φερέλπιδες ναυπηγοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό βίντεο, να συμμετέχουν σε quiz, να δουν μακέτες μηχανών και άλλου μηχανολογικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και να ξεναγθούν στις εγκαταστάσεις της MAN στον Πειραιά. Ειδική μνεία έγινε στις μηχανές διπλού καυσίμου που έχει αναπτύξει η ΜΑΝ, συμβάλλοντας στους στόχους που έχει θεσπίσει ο ΙΜΟ για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050.

Στιγμιότυπο από την ξενάγηση στον χώρο της ακαδημίας

Στιγμιότυπο από την ξενάγηση στον χώρο της ακαδημίας

 

 

Οι εκδηλώσεις της Isalos.net πραγματοποιούνται με την αρωγή και την υποστήριξη:
χορηγοί, υποστηρικτές, αρωγοί isalos.net (8)