H ΑΕΝ Μηχανικών Χίου δίνει το παράδειγμα

0

Την έμπρακτη υποστήριξη του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου απέδειξαν σήμερα οι σπουδαστές και ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου.Συνολικά πάνω από 30 σπουδαστές έλαβαν μέρος στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Κ.Α.Π.Η..

Στο Κ.Α.Π.Η. ο «π» συνάντησε την ιατρό Μαρία Παναγιωτέλλη, η οποία σε δηλώσεις της επιβεβαίωσε και την μεγάλη προσέλευση, την οποία έχει και ανάγκη το τμήμα αιμοδοσίας:

«Τα αποθέματα είναι χαμηλά, ο Covid-19 δεν μας έχει διασφαλίσει την μόνιμη προσέλευση αιμοδοτών διότι φοβούνται πάρα πολύ και μας έχει στοιχίσει».

Ωστόσο η σημερινή ημέρα αποτελεί για την ίδια απόδειξη ότι υπάρχει παιδεία καθώς οι σπουδαστές της ΑΕΝ Μηχανικών συμμετείχαν ενεργά, σε αυτή την σημαντική προσπάθεια.

Η Προϊστάμενη του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου, Άννα Σωτηρίου συμπληρώνοντας ανέφερε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των σπουδαστών είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν στην αιμοδοσία.

Στόχος του τμήματος αιμοδοσίας είναι να προσφέρει φιάλες αίματος και εκτός Χίου:

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε αίμα και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στους γειτονικούς νομούς» ανέφερε η κ. Σωτηρίου.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι σπουδαστές πανελληνίως καλούνται από τον Διοικητή της Ακαδημίας, Γ. Μάργαρη να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία προσφέροντας αίμα σε κοντινή υγειονομική μονάδα.

Ο Διοικητής της ΑΕΝ Χίου, Αντιπλοίαρχος ΛΣ Ιωάννης Μάργαρης σε αποκλειστική δήλωση του στην Isalos.net ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Με σύνθημα “δίνοντας λίγο από το αίμα μου, το προσφέρω στον συνάνθρωπο μου που το έχει ανάγκη”, μεγάλος αριθμός σπουδαστών/τριών προσήλθαν πρωινές ώρες σήμερα τόσο στη Χίο, όσο και οι εκτός Χίου σπουδαστές, στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα των περιοχών διαμονής τους ανά την Επικράτεια, δίνοντας αίμα για τις ανάγκες του Τμήματος Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου. Η πράξη αυτή υψίστου εθελοντισμού προκάλεσε πλήθος ευγενών σχολίων τόσο από τα τοπικά ΜΜΕ όσο και από την Χιακή κοινωνία».

Πηγή: Politischios