Παιδική HELMEPA: Περιβαλλοντική εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας

0

Δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στις ιδιαίτερες συνθήκες μάθησης που βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα, στελέχη της HELMEPA ξεκίνησαν έναν κύκλο διαδικτυακών «επισκέψεων» σε σχολεία όλης της χώρας, με στόχο να εξακολουθήσουν να μεταφέρουν στα παιδιά το μήνυμα της αξίας της περιβαλλοντικής συνείδησης για ένα καλύτερο και βιώσιμο κόσμο.

Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 40 παρουσιάσεις στις ηλεκτρονικές τάξεις 32 Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων σε Αθήνα, Αιγίνιο Πιερίας, Αλεξανδρούπολη, Αρμενοχώρι Φλώρινας, Βάγια και Μαυρομμάτι Βοιωτίας, Βέροια, Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κόσμιο Ροδόπης, Λέσβο, Λουτράκι, Μύκονο, Νέα Μάκρη, Πάργα, Πειραιά, Πόρο, Σαλαμίνα, Σύρο, Φέρες Έβρου και Χανιά.

Περισσότερα από 1.000 παιδιά παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις διαδικτυακά και ενημερώθηκαν, μεταξύ άλλων, για την ανεκτίμητη προσφορά των ωκεανών και των θαλασσών στη ζωή μας, αλλά και για την κλιματική αλλαγή και τους πολυάριθμους κινδύνους που αντιμετωπίζει το θαλάσσιο περιβάλλον από την ανθρώπινη αδιαφορία και αμέλεια.

Το φετινό πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA με τίτλο «Η φίλη μας η θάλασσα», λειτουργεί με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στα 27 χρόνια λειτουργίας του, συνολικά 123.500 παιδιά και 4.208 εθελοντές-εκπαιδευτικοί 1.576 σχολείων έχουν πραγματοποιήσει Πανελλαδικά, ως μέλη του προγράμματος, 37.300 περιβαλλοντικές δράσεις, μεταφέροντας στις τοπικές τους κοινωνίες το μήνυμα για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές.