Χριστούγεννα εν πλω: Το ελπιδοφόρο μήνυμα των ναυτικών μας

0

Η Isalos.net και τα Ναυτικά Χρονικά συνομίλησαν, παραμονή των Χριστουγέννων, με Έλληνες αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού που βρίσκονται εν πλω.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των 90 χρόνων των Ναυτικών Χρονικών και των 5 χρόνων της Ιsalos.net, συνδεθήκαμε ψηφιακά με 16 Πλοίαρχους και Α’ Μηχανικους σε ελληνόκτητα πλοία, οι οποίοι μίλησαν για τις ιδιαιτερότητες των γιορτινών ημερών, ενώ βρίσκονται εν πλω.

Ειδικά το επάγγελμα του ναυτικού δοκιμάστηκε το 2020 σε πολλά επίπεδα, ωστόσο οι άνθρωποι της θάλασσας έμειναν αφοσιωμένοι, με αυταπάρνηση, πίστη και πνεύμα συνεργασίας, στο έργο τους.

Χριστούγεννα εν πλω λοιπόν, αφορμή για λίγες ώρες χαλάρωσης, μουσικής, καλού φαγητού και παραδοσιακών γλυκών. Ακόμα και οι ώρες της βάρδιας περνούν πιο γρήγορα και η ζεστασιά της παρέας και η γιορτινή ατμόσφαιρα έρχονται να αποζημιώσουν την κούραση. Στον μικρόκοσμο του πλοίου δεν υπάρχουν θρησκείες και εθνικότητες, εξάλλου το μήνυμα της ημέρας είναι πανανθρώπινο: ειρήνη, ομόνοια, αγάπη.

Ύστερα έρχεται η επικοινωνία με την οικογένεια, τα παιδικά ίσως χαμόγελα που φωτίζουν την οθόνη του υπολογιστή, δυο κουβέντες γεμάτες συγκίνηση, πρόσωπα οικεία, οι γονείς, τα αδέρφια, οι φίλοι. Η ευχή πάντα η ίδια. Του χρόνου τα Χριστούγεννα να είμαστε μαζί, να αγκαλιαστούμε όλοι πιο δυνατά και πιο αληθινά!

Μαζί με τις θερμότερες ευχές για Καλά Χριστούγεννα, και μια σκέψη ρεαλιστική: Οι θάλασσες που θα’ ρθουν θα είναι καλές, μα θα υπάρξουν και οι κακές. Αν μάθουμε να αντιμετωπίζουμε με σθένος αυτές τις δεύτερες, τόσο πιο πολύ θα χαρούμε και θα εκτιμήσουμε τις πρώτες!

Ακολουθεί αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό και η ψηφιακή συζήτηση με τους ναυτικούς μας εν πλω:

Καπτ. Σπύρος Τσαχαλίδης, Πλοίαρχος του M/V Maran Friendship της Maran Dry Management Inc.

Καπτ. Ιωάννης Σιδερής, Πλοίαρχος και Γεώργιος Κουρκούτας, Α’ Μηχανικός του M/T Reliable Warrior της Polembros Shipping

Καπτ. Αθανάσιος Αρκομάνης, Πλοίαρχος του VLCC Sea Lion της Pantheon Tankers Management Ltd.

Καπτ. Γιώργος Βήχος Σταματόπουλος, Πλοίαρχος & Νικόλαος Φραγκάκης, Α’ Μηχανικός του M/T Lisboa της Tsakos Group of Companies

Καπτ. Κωνσταντίνος Αλούκος, Πλοίαρχος του M/V Nymphe της Neda Maritime Agency Co. Ltd.

Καπτ. Ευστράτιος Κουνιός, Πλοίαρχος & κ. Βασίλειος Χαλάς, A’ Μηχανικός του C/V YM Truth της Costamare Shipping Co. S.A.

Δημήτρης Καλογιάννης, Α’ Μηχανικός του LNG Carrier Maran Gas Psara της Maran Gas Management Inc.

Καπτ. Λουκάς- Θωμάς Χαλανούλης, Πλοίαρχος του M/T Evia Petrol V της SEAVEN

Καπτ. Ιωάννης Μπαρτζής, Πλοίαρχος του M/V Alpha Legacy της Alpha Bulkers Shipmanagement Inc.

Καπτ. Νικόλαος Κουτσούκος, Πλοίαρχος του VLCC Drenec της Euronav Ship Management (Hellas) Ltd.

Καπτ. Μάρκος Πράγιας, Πλοίαρχος του C/V Theseus της Costamare Shipping Co. S.A.

Καπτ. Αντώνης Μπισκετζής, Πλοίαρχος & Χάρης Συλιβάνης, Α’ Μηχανικός του M/T Minerva Evropi της Minerva Marine Inc.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο κ. Κωστής Φραγκούλης, CEO της Franman και η κα Κατερίνα Σκουρτανιώτη, Managing Director της VENLYS Maritime Specialisation Services ενώ με τους ναυτικούς συνομίλησε ο καπτ. Γεώργιος Γεωργούλης.