Το Κέντρο Αριστείας «Γαλάζια Ανάπτυξη» σε αναζήτηση γόνιμων συνεργιών

0

Την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνάντηση ενημέρωσης της ηγεσίας του Υπουργείου από τα μέλη του Κέντρου Αριστείας: «Γαλάζια Ανάπτυξη – Ναυτιλιακή Επιχειρηματικότητα – Θαλάσσιο περιβάλλον – Νησιωτικότητα» του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ανώτατο επίπεδο με τη συμμετοχή του Υπουργού κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και των Γενικών Γραμματέων Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνας Καλογήρου και Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, ενώ από τη πλευρά του ΕΚΠΑ, παρόντες ήταν ο Πρύτανης Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Νικόλαος Βούλγαρης και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής.

Απατώντας στο θερμό καλωσόρισμα του Υπουργού, ο πρύτανης κ. Δημόπουλος υπογράμμισε τη χρησιμότητα της συμβολής της τεχνογνωσίας του ΕΚΠΑ και συγκεκριμένα του Κέντρου Αριστείας «Γαλάζια Ανάπτυξη», στις πολιτικές και δράσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προς όφελος των πολιτών.
Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση των στόχων του Κέντρου Αριστείας: ‘Γαλάζια Ανάπτυξη’ από τον καθηγητή Σεραφείμ Πούλο και συνοπτική παρουσίαση τριών θεματικών ενοτήτων που εμπίπτουν στην αρμοδιοτήτων του Υπουργείο (1) Νησιωτική Επιχειρηματικότητα, (2) Έξυπνα Λιμάνια και (3) Διάβρωση ακτών από τα μέλη του Κ.Α. αναπληρωτή καθηγητή Δ. Καινούργιο, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ν. Αλωνιστιώτη και τον καθηγητή Σ. Πούλο, αντίστοιχα. Στην συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αναζήτηση γόνιμων τρόπων συνεργασίας του Υπουργείου και του Κ.Α.
Αποφασίστηκε για τη περαιτέρω συνεργασία – επικοινωνία να οριστούν εκπρόσωποι επικοινωνίας μεταξύ Υπουργείου και Κ.Α./ΕΚΠΑ και το Κ.Α. να αποστείλει συγκεκριμένες θεματικές ενότητες – προτάσεις δράσεων με τους αντίστοιχους συντονιστές τους.