Η Isalos.net συνομιλεί με τη ναυτιλιακή κοινότητα στο Λονδίνο

0

Οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ναυτιλιακής τεχνολογίας για τη νέα δεκαετία, αλλά και το μέλλον των ναυτιλιακών αγορών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε -για τρίτη συνεχή χρονιά- η Isalos.net στο Λονδίνο, με τη συνεργασία του Greek Shipping Cooperation Committee (GSCC), υπό την αιγίδα της INTERCARGO και του Hellenic Engineers Society of Great Britain (HESGB).

Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, απευθυνόνταν κυρίως στη νέα γενιά μεταπτυχιακών φοιτητών και νέων στελεχών της ναυτιλίας και είχε ως θέμα “Go Maritime: A New Decade, New Perspectives”.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χάρη στην ευγενική χορηγία της Tototheo Maritime και την υποστήριξη της Watson Farley & Williams και της Seabright, ενώ στο ναυτιλιακό συνέδριο συμμετείχαν 190 και πλέον φοιτητές του City, University of London, του Cass Business School, του Henley Business School- University of Reading αλλά και στελέχη από τη ναυτιλιακή -και την ευρύτερη επιχειρηματική- κοινότητα του Λονδίνου. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν επίσης η αρωγή της Aegean Airlines αλλά και της Golden Cargo.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Greek Shipping Co-operation Committee κ. Χαράλαμπος Ι. Φαφαλιός, το μέλος του Δ.Σ. κ. Αλέξανδρος Κέδρος, ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του The Hellenic Centre, κ. Στάμος Ι. Φαφαλιός, ο διευθυντής του Greek Shipping Co-operation Committee, αντιναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) Κωνσταντίνος Αμαραντίδης, ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος της Ελλάδας στο Λονδίνο, αρχιπλοίαρχος Λ.Σ., Αριστείδης Πανταζόγλου, ο γενικός γραμματέας της INTERCARGO Δρ. Κώστας Γκόνης, ο πρόεδρος του Hellenic Hellenic Engineers Society of Great Britain (HESGB) κ. Δημήτρης Μονιούδης, ενώ ενεργή ήταν η συμμετοχή εκπροσώπων των σημαντικότερων αλληλοασφαλιστικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και τεχνικών εταιρειών και συμβούλων με έδρα τη Βρετανία.

a

Το συνέδριο περιλάμβανε 2 επιμέρους θεματικά πάνελ, όπου 15 συμμετέχοντες εισηγητές ανέπτυξαν τις απόψεις τους πάνω σε επίκαιρα θέματα σχετικά με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες που θα επηρεάσουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τις εξελίξεις που πρόκειται να απασχολήσουν τις ελληνικές αλλά και ευρύτερα, τις ευρωπαϊκές διαχειρίστριες εταιρείες, τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές εξελίξεις που αναμένεται να επηρεάσουν το διεθνές εμπόριο, καθώς και τις προοπτικές που δημιουργεί η νέα δεκαετία για τον κλάδο. Στα πάνελ που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν οι:

Στιγμιότυπο από το 1ο Πάνελ με θέμα "Shipping 2020: Revisiting the role of Shipping in international prosperity"

Στιγμιότυπο από το 1ο Πάνελ με θέμα “Shipping 2020: Revisiting the role of Shipping in international prosperity”

Shipping 2020: Revisiting the role of Shipping in international prosperity

– καθ. John Carlton, FREng, Director του Maritime Studies, School of Engineering and Mathematical Studies, City, University of London
– δρ. Κώστας Γκόνης, Director / Secretary General, INTERCARGO
– κ. Γεώργιος Μαχαίρας, Partner, Watson Farley & Williams LLP
– κα Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, CEO, Tototheo Maritime & Πρόεδρος της WISTA International
– κα Έλπη Πετράκη, ENEA Management, Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΕΝΜΑ και Αντιπρόεδρος της WISTA Hellas
– κα Κατερίνα Σκουρτανιώτη, Managing Director, VENLYS Maritime Specialisation Services
Συντονιστής: κ Δημήτρης Μονιούδης, Πρόεδρος του Hellenic Engineers Society of Great Britain και General Manager της Rethymnis & Kulukundis Ltd.

Στιγμιότυπο από το 2ο Πάνελ με θέμα "Shipping Markets: Supply & Demand in an era of extreme volatility'

Στιγμιότυπο από το 2ο Πάνελ με θέμα “Shipping Markets: Supply & Demand in an era of extreme volatility’

Shipping Markets: Supply & Demand in an era of extreme volatility

– κ. Βασίλης Μπακολίτσας, Chairman, Hellenic Mediterranean Panel INTERTANKO & Director, Sea Pioneer Shipping Corporation
– κ. Richard Greiner, Partner, Shipping & Transport, BDO LLP
– κ. Αλέξανδρος Κέδρος, Member- Greek Shipping Co- Operation Committee Council, Southern Shipping & Finance Co.
– κ. Brian Nixon, Managing Director, Lavinia Bulk Ltd.
– καθ. Νίκος Παπαποστόλου, Associate Director, The Costas Grammenos Centre for Shipping, Trade and Finance & Senior Lecturer in Shipping Finance, Cass Business School, City, University of London
– κ. Paddy Rodgers, Director Royal Museums Greenwich
– κ. Mike Salthouse, Global Director (Claims), The North of England P&I Association Limited
Συντονιστής: καθ. Γιώργος Αλεξανδρίδης, Head, Henley Business School’s Pre-Experience Postgraduate Programmes & Programme Director, MSc International Shipping and Finance / ICMA Centre Henley Business School- University of Reading

Στιγμιότυπο από το χαιρετισμό του κ. Jos Standerwick, Chief Executive του Maritime London

Στιγμιότυπο από το χαιρετισμό του κ. Jos Standerwick, Chief Executive του Maritime London

Κατά την έναρξη του συνεδρίου απηύθυνε επίσης σύντομο χαιρετισμό ο κ. Jos Standerwick, Chief Executive του Maritime London.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

Screenshot 2020-02-29 at 8.53.50 AM

Χορηγοί και υποστηρικτές των εκδηλώσεων:

isalosnet sponsors london