«Ανοιχτές Θάλασσες»: Ο πρώτος ναυτιλιακός διαγωνισμός φωτογραφίας

0

Αν αγαπάς τη θάλασσα, ταξιδεύεις με πλοία, έχεις επισκεφθεί λιμάνια του κόσμου ή ένα κομμάτι της ζωής σου είναι η ίδια η θάλασσα, τότε η Isalos.net σε προσκαλεί να συμμετάσχεις στο φωτογραφικό διαγωνισμό «Ανοιχτές Θάλασσες» από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου έως την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018.

Στόχος του διαγωνισμού της Isalos.net είναι η αποτύπωση με το φωτογραφικό φακό της συναρπαστικής ζωής εν πλω και κοντά στη θάλασσα.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι εφικτή με 2 τρόπους:
– Συμπλήρωση της φόρμας που είναι διαθέσιμη εδώ.
– Ανάρτηση της φωτογραφίας στο Instagram με hashtag #isalosnet.

Οι 24 φωτογραφίες που θα επιλεγούν από τη 10μελή κριτική επιτροπή το Νοέμβριο θα εκτεθούν σε εκθέση στην Αθήνα, με σκοπό την πώληση τους για την υποστήριξη της HELMEPA.

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής

– Η συμμετοχή στον διαγωνισμό και στις τελικές εκθέσεις των φωτογραφιών γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.
– Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να είναι κύριοι και δημιουργοί του φωτογραφικού υλικού που θα υποβάλουν. Στον διαγωνισμό δεν μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν συγγενική σχέση πρώτου βαθμού με τα μέλη της κριτικής επιτροπής ή τους εργαζόμενους της Gratia Εκδοτικής ΙΚΕ την περίοδο της διενέργειας του διαγωνισμού.
– Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό με την υποβολή μέχρι τριών (3) φωτογραφιών.
– Όλοι οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλλουν μέσω της φόρμας, ή να διαθέτουν σε περίπτωση που τους ζητηθεί, την/ις πρωτότυπη/ες φωτογραφία/ες σε υψηλή ανάλυση (jpg ή png σε 300dpi).
– Οι φωτογραφίες μπορούν να ληφθούν με smartphone που διαθέτει φακό υψηλής ευκρίνειας ή φωτογραφική κάμερα και να υποστούν επεξεργασία με φίλτρα βελτίωσης των χρωμάτων.
– Οι φωτογραφίες που περιέχουν πρόσωπα, εμπορικά σήματα και λογότυπα ή διακριτικά δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Διαδικασία αξιολόγησης

– Από το σύνολο των φωτογραφιών που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, 24 φωτογραφίες θα επιλεγούν από μια 10μελή δημιουργική ομάδα προσωπικοτήτων της ελληνικής ναυτιλίας με ειδικό ενδιαφέρον στις τέχνες και τη φωτογραφία.
– Οι κριτές θα λάβουν υπόψιν τους παράγοντες όπως η σύνθεση, η πρωτοτυπία και οι τεχνικές ικανότητες του φωτογράφου και θα επιλέξουν τα έργα που απεικονίζουν αρτιότερα το θέμα.
– Οι φωτογραφίες που θα βραβευθούν θα πρέπει να διαθέτουν υψηλή ανάλυση.

Βραβεία

– Οι 24 νικήτριες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στην έκθεση με τίτλο «Ανοιχτές Θάλασσες» που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018.
– Η νικήτρια φωτογραφία θα χρησιμοποιηθεί ως εξώφυλλο σε ένα από τα τεύχη του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά.
– Οι δημιουργοί των 24 νικητριών φωτογραφιών θα κερδίσουν μια ετήσια συνδρομή του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά, ενώ οι 3 πρώτοι θα κερδίσουν και άλλα δώρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Πνευματικά Δικαιώματα και Προσωπικά Δεδομένα

– Με την συμμετοχή στον διαγωνισμό και το ανέβασμα φωτογραφιών στην αντίστοιχη ηλεκτρονική σελίδα, ο κάθε συμμετέχων δηλώνει ρητά ότι οι φωτογραφίες αποτελούν πρωτότυπη και προσωπική δουλειά του, ενώ για τυχόν κλοπή ή υπεξαίρεση φωτογραφιών η διοργανώτρια εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη.
– Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς-φωτογράφους και δεν παραχωρούνται.
– Οι διοργανωτές όμως έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν φωτογραφικά κάδρα για πώληση σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις με σκοπό την ενίσχυση της HELMEPA.
– Οι διοργανωτές μπορούν για λόγους δημοσιότητας του διαγωνισμού να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που σχετίζονται με το έργο ή σε ΜΜΕ, με την αναφορά πάντοτε του ονόματος του δημιουργού της φωτογραφίας.
– Οι συμμετέχοντες αποδέχονται την έκθεσή/ προβολή των δημιουργιών τους, στο κοινό μία ή περισσότερες φορές.
– Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.

Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα χρήσιμο οδηγό, του Photography Club της Quilter Cheviot, ο οποίος περιλαμβάνει χρήσιμα tips για τις φωτογραφικές σας λήψεις.

Διοργανωτής:

isalos-net-logo-2-black

Αποκλειστικός χορηγός του φωτογραφικού διαγωνισμού «Ανοιχτές Θάλασσες» και των εκθέσεων:

QC logo stacked_CMYK version less white place-1

Χορηγός 1ου Βραβείου:

celestyal-logo-cmyk

Χορηγός Επικοινωνίας:

nx-logo-blue

Αρωγός στο έργο της

helmepa