Ξεκινά η ναυπήγηση του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που θα κινείται με LNG

0

Ξεκίνησαν στα γερμανικά ναυπηγεία Meyer Werft στο Πάπενμπουργκ οι εργασίες κατασκευής του νέου κρουαζιερόπλοιου της AIDA Cruises. Συγκεκριμένα, έχει ήδη πραγματοποιηθεί η τελετή κοπής των πρώτων κομματιών χάλυβα για το νέο κρουαζιερόπλοιο της AIDA Cruises.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο θα είναι όχι μόνο το μεγαλύτερο που έχει ποτέ κατασκευαστεί σε γερμανικά ναυπηγεία, όπως αναφέρουν τα ναυπηγεία Meyer Werft, αλλά και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας AIDA Cruises, που έχει έδρα το Ρόστοκ της Γερμανίας, που θα κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Ο νέος «γίγαντας των ωκεανών» θα είναι πολύ πιο φιλικός προς το περιβάλλον από όσο ήταν οι προκάτοχοί του, καθώς θα έχει μηδενικές εκπομπές σωματιδίων αιθάλης και οξειδίων του θείου, με δεδομένο ότι θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά LNG. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα γερμανικά ναυπηγεία πρόκειται για το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα κινείται με LNG, παγκοσμίως.

Το νέο πλοίο της AIDA Cruises, θυγατρικής της Carnival Corporation & plc, ανήκει στην κατηγορία «Helios», και αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία στα τέλη του επόμενου έτους. Η χωρητικότητά του θα φτάνει τους 183.900 gt και θα διαθέτει 2.500 καμπίνες.

Το πρώτο του ταξίδι αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2018 στα Κανάρια νησιά.

Απόσπασμα από τo άρθρο, με τίτλο «Ξεκινά η ναυπήγηση του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που θα κινείται με LNG», Ναυτικά Χρονικά,Μάρτιος 2017, 10