Διάλεξη Isalos.net: Όσα θέλετε να γνωρίζετε για το LNG

0

Η Isalos.net, στο πλαίσιο των τακτικών επιμορφωτικών της πρωτοβουλιών ανακοινώνει τη διοργάνωση νέας Διάλεξης με θέμα «Μεταφορά LNG: Προσφορά, ζήτηση και ο ρόλος της ναυτιλίας».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:30 – 20:00, στον φιλόξενο χώρο της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Κύριος εισηγητής θα είναι ο κ. Sveinung J. S. Stohle, Deputy CEO, Angelicoussis Group, ενώ συντονιστής της διάλεξης θα είναι ο κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος, αρχισυντάκτης των Ναυτικών Χρονικών.

Σκοπός της διάλεξης, η οποία θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, είναι η παρουσίαση και επεξήγηση των ακόλουθων ενοτήτων:

  • Οι ιδιαιτερότητες του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κατά την εξόρυξη και τη μεταφορά
  • Οι κυριότερες θαλάσσιες διαδρομές LNG σήμερα και οι μεγαλύτερες χώρες παραγωγής και κατανάλωσης
  • Η σχέση ανάμεσα στο LNG και στο LPG
  • Οι διαφορές ανάμεσα σε ένα LNG carrier και σε ένα δεξαμενόπλοιο
  • Οι παράμετροι που καθορίζουν την ναυλαγορά των LNG carriers
  • Οι προοπτικές του LNG ως ναυτιλιακό καύσιμο

Η συμμετοχή στη διάλεξη είναι εντελώς δωρεάν, κατόπιν εγγραφής εδώ. Καθότι οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σημειώνεται πως όσοι παρακολουθήσουν τη διάλεξη, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Σχετικά με τις διαλέξεις της Isalos.net

Οι διαλέξεις της Isalos.net καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος αλληλοσυμπληρωματικών θεματικών ενοτήτων που αφορούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία: από τα κυριότερα φορτία, στους διαφορετικούς τύπους πλοίων, τους μηχανισμούς των ναυτιλιακών αγορών, τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, αλλά και τις τεχνολογίες που αναμένεται να καθορίσουν τον κλάδο. Κύριοι εισηγητές/-τριες των διαλέξεων, αποτελούν καταξιωμένα στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, με εις βάθος γνώση και κατάρτιση των θεμάτων τα οποία παρουσιάζουν.

Η πρώτη διάλεξη με θέμα «Ο δρόμος του μαύρου χρυσού: Από την παραγωγή στην κατανάλωση και ο ρόλος της ναυτιλίας» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023. Τη βιντεοσκοπημένη διάλεξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Η δεύτερη διάλεξη με θέμα «Παγκόσμια Μεταφορά Χύδην Ξηρού Φορτίου: Προσφορά, ζήτηση και ο ρόλος της ναυτιλίας» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023. Τη βιντεοσκοπημένη διάλεξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Σημειώνεται πως οι διαλέξεις που θα διαρκέσουν μέχρι και τον Ιούνιο του 2024, θα πραγματοποιούνται στον φιλόξενο χώρο της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Για να ενημερώνεστε για μελλοντικές εκδηλώσεις της Isalos.net, εγγραφείτε στο Newsletter εδώ.

Διοργανωτής:

201610190828528316-e1619619850726

Χορηγός διάλεξης:

edit_logo_FinalB

Υπό την αιγίδα:

logo ίδρυμα αικατερίνης λασκαρίδη

Οι εκδηλώσεις της Isalos.net πραγματοποιούνται με την αρωγή και την υποστήριξη:

χορηγοί, υποστηρικτές, αρωγοί isalos.net