Η πρώτη ηλεκτρονική φορτωτική για τη μεταφορά ξηρού φορτίου

0

Την 1η Αυγούστου η COSCO SHIPPING Bulk συνεργάστηκε με πελάτη της εκδίδοντας την πρώτη ηλεκτρονική φορτωτική για τη μεταφορά ξηρού φορτίου μέσω του Global Shipping Business Network (GSBN) στην επαρχία Hainan.

To συγκεκριμένο ορόσημο επετεύχθη χάρη στη χρήση του blockchain και ψηφιακών εργαλείων που έχουν επιταχύνει συμβάλλει σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό διασυνοριακό εμπόριο χύδην φορτίων.

Η ηλεκτρονική φορτωτική αφορούσε 75.000 άνθρακα οι οποίοι μεταφέρθηκαν από το πλοίο Panamax JIN XIA FENG, το οποίο ανήκει στην COSCO SHIPPING Bulk. Το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι του Newcastle στην Αυστραλία με προορισμό την Κίνα. Μόλις η ηλεκτρονική φορτωτική εκδόθηκε από την COSCO SHIPPING Bulk, μεταφέρθηκε και επαληθεύτηκε ηλεκτρονικά από διάφορους εταίρους που εμπλέκονται στην επιχειρηματική αλυσίδα, όπως η Yancoal Australia, η Shandong Energy (Hainan) Intelligent International Technology, η Xiamen ITG Energy, η Dalian Hexin Zhongli Energy, τα υποκαταστήματα της Bank of China στο Σίδνεϊ, το Hainan και το Χονγκ Κονγκ, καθώς και η Hainan New International Trade Service Platform. Η εξέλιξη αυτή έφερε επανάσταση, συνδέοντας ορυχεία, εμπόρους, τελικούς χρήστες και τράπεζες, παρέχοντας έτσι πιο αποτελεσματικές λύσεις για τη διασυνοριακή μεταφορά χύδην φορτίων. Επιπλέον, η υιοθέτηση των ηλεκτρονικών φορτωτικών έχουν συμβάλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με την ελαχιστοποίηση της ανάγκης για έντυπα έγγραφα, την εξοικονόμηση κόστους στις εμπορικές συναλλαγές και την υποστήριξη φιλικών προς το περιβάλλον εμπορικών πρακτικών.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά