Πλοία της αμερικανικής Ακτοφυλακής εξερευνούν την Αρκτική

0

Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ προσπαθεί να εξασφαλίσει συνεχή πρόσβαση στις πολικές περιοχές, προκειμένου να ενισχύσει τόσο τις οικονομικές όσο και τις εμπορικές και ναυτιλιακές ανάγκες της χώρας.

Υπό αυτό το πρίσμα, το 420 ποδιών παγοθραυστικό της αμερικανικής Ακτοφυλακής, Healy (WAGB 20), αναχώρησε την Τρίτη 11 Ιουλίου από το Σιάτλ για μια πολύμηνη αποστολή στην Αρκτική.

Ειδικότερα, η αποστολή αυτή είναι ενδεικτική της στρατηγικής που ακολουθεί η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ για την Αρκτική. Το πλήρωμα θα συμμετάσχει σε διάφορες επιχειρήσεις με σκοπό την επιστημονική εξερεύνηση της περιοχής, ώστε να κατανοηθούν τόσο το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της Αρκτικής όσο και οι σχετικές επιπτώσεις.

H πλοίαρχος του Healy, Michele Schallip, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την έναρξη της επιχείρησης στην Αρκτική, η οποία θα ενισχύσει τη συνεργασία της Ακτοφυλακής με τους συμμάχους της μέσω κοινών ασκήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παγοθραυστικό Healy, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 2000, αναχωρεί σε ετήσια βάση για την Αρκτική, προκειμένου να πραγματοποιήσει διάφορες επιστημονικές αποστολές, μεταξύ των οποίων και η επιχείρηση Artic Shield.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά