Μεταπτυχιακά στη Ναυτιλία: Ανακαλύψτε τα προγράμματα του ALBA Graduate Business School

0

Αφενός μεν η στροφή των νέων προς τα επαγγέλματα της θάλασσας αφετέρου δε οι προοπτικές εξέλιξης που σηματοδοτούν οι θέσεις εργασίας στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, στρέφουν πολλούς νέους σε εξιδεικευμένες σπουδές με γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με τη διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων, τη ναυτιλιακή οικονομική επιστήμη, το ναυτικό δίκαιο, τη ναυπηγική και τις νέες τεχνολογίες.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ALBA «ΜΒΑ with Shipping» και «MSc in Shipping Management».

«ΜΒΑ with Shipping» & «MSc in Shipping Management»

Το Alba Graduate Business School, ACG προσφέρει δύο εξειδικευμένα και πολύ επιτυχημένα μεταπτυχιακά προγράμματα στον κλάδο της ναυτιλίας, το «ΜΒΑ with Shipping» και το «MSc in Shipping Management». Επιπλέον, σε συνεργασία με το τμήμα Executive Development, το ALBA προσφέρει “tailor-made” προγράμματα σε ναυτιλιακές εταιρείες ή σε στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών σχεδιασμένα έτσι ώστε να καλύπτουν τις συνεχόμενα μεταβαλλόμενες ανάγκες εκπαίδευσης της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Το «ΜΒΑ with Shipping» είναι το πρώτο MBA στην Ελλάδα με εξειδίκευση στη ναυτιλία και το μόνο εξειδικευμένο ναυτιλιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα το οποίο είναι πιστοποιημένο από το διεθνή φορέα πιστοποίησής AMBA. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των «μεσαίων» στελεχών του χώρου. Πολλοί από τους αποφοίτους του προγράμματος αυτού είναι σήμερα γνωστά διευθυντικά στελέχη.

Το «MSc in Shipping Management» ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια με στόχο να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κλάδου κυρίως σε νέο-εισερχόμενα στελέχη στην αγορά. Υπήρξε, και συνεχίζει να είναι, ένα πολύ πρωτοπόρο πρόγραμμα που δίνει ιδιαίτερη έμφαση όχι μόνο στη θεωρητική, αλλά και στην εμπειρική γνώση. Με φοιτητές από όλο τον κόσμο, το «MSc in Shipping Management» αποτελεί το πλέον γνωστό και επιτυχημένο πρόγραμμα στην Ελληνική και όχι μόνο αγορά.

Χαρακτηριστικά των Προγραμμάτων

Επιχειρηματική συνάφεια: Όλα τα ναυτιλιακά προγράμματα σχεδιάζονται σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο της ναυτιλίας και πάντα σε συνεργασία με το BAC (Business Advisory Committee) των ναυτιλιακών προγραμμάτων του ALBA: μιας επίλεκτης ομάδας δεκαοχτώ γνωστών ναυτιλιακών στελεχών.

Υποτροφίες: Σε συνεργασία με την Ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα το ALBA προσφέρει μία σειρά υποτροφιών όπως της Ένωσης Ελλήνων Ναυλομεσιτών, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, του International Propeller Club Piraeus, της Wista Hellas και του SNAME. Τέλος υποτροφίες προσφέρουν και εταιρείες του κλάδου όπως η υποτροφία που προσφέρει κάθε χρόνο η εταιρεία Seanergy.

Εκπαιδευτικά Ταξίδια (Field-Trips): Παράλληλα με τις σπουδές τους οι φοιτητές του ALBA έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά ταξίδια (εντός και εκτός Ελλάδος). Τα εκπαιδευτικά αυτά ταξίδια δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να κατανοήσουν σε βάθος, τους μηχανισμούς, τα οφέλη, τους κανόνες και την ιστορία του κλάδου της ναυτιλίας, καθώς και να αισθανθούν μέρος του.

Διεθνοποίηση/Κατάταξη προγραμμάτων: Τα ναυτιλιακά μας προγράμματα έχουν διεθνή αναγνώριση. Σύμφωνα με το «Eduniversal Best Master Ranking 2022», το πρόγραμμα «MSc in Shipping Management» του ALBA κατατάσσεται 12ο παγκοσμίως μεταξύ των καλύτερων προγραμμάτων σε ναυτιλιακές σπουδές.  Επιπλέον, πολλοί από τους αποφοίτους του ALBA απασχολούνται στις μεγάλες ναυτιλιακές μητροπόλεις όπως ο Πειραιάς, το Λονδίνο, το Όσλο, η Σιγκαπούρη κλπ.