Ποδαρικό για PCTC κατανάλωσης LNG στο λιμάνι της Χιροσίμα

0

Το λιμάνι της Χιροσίμα υποδέχτηκε για πρώτη φορά στις 27 Φεβρουαρίου ένα πλοίο μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών (PCTC) κατανάλωσης καυσίμου LNG. Το πλοίο με την ονομασία «Jasmine Leader» αποτελεί το τρίτο PCTC κατανάλωσης LNG της NYK και το πρώτο από μια νέα σειρά τεσσάρων νεότευκτων PCTCs, τα οποία η εταιρεία πρόκειται να παραλάβει από το ναυπηγείο China Merchants Jinling Shipyard (Nanjing) Co. Ltd.

Προτού εισέλθει στο λιμάνι, το «Jasmine Leader» προμηθεύτηκε καύσιμο LNG από το πλοίο «Kaguya», ένα πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμου LNG το οποίο διαχειρίζεται η Central LNG Marine Fuel Japan Corporation, μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων και η NYK.

Το εν λόγω PCTC θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά οχημάτων της Mazda Motor Corporation, επιδιώκοντας να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών της εταιρείας για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του κλάδου των logistics.

O όμιλος NYK έχει θέσει έναν μακροπρόθεσμο στόχο, που αφορά την επίτευξη μηδενικών καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050 από τις δραστηριότητες θαλάσσιας μεταφοράς του ομίλου, ενώ παράλληλα στοχεύει στη μελλοντική απόκτηση πλοίων μηδενικών εκπομπών, τα οποία θα καταναλώνουν φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα, όπως η αμμωνία και το υδρογόνο. Την ίδια στιγμή, ο όμιλος επενδύει στο LNG ως μεταβατικό καύσιμο, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί μέχρι την ανάπτυξη των πλοίων μηδενικών εκπομπών του μέλλοντος, σχεδιάζοντας να παραλάβει συνολικά είκοσι νεότευκτα PCTCs κατανάλωσης LNG έως το 2028.

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε στο τεύχος Απριλίου των Ναυτικών Χρονικών.

Αποκτήστε το τεύχος Απριλίου, πατώντας εδώ.