Seafair: Η start-up που φέρνει λύσεις για την επόμενη μέρα στην επάνδρωση των πλοίων

0

Η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και πληθώρα ακόμη παραγόντων επηρέασαν σημαντικά την ομαλότητα στις αλλαγές πληρωμάτων στη ναυτιλία, δημιουργώντας σειρά προκλήσεων- τόσο για τα πληρώματα, όσο και για τις διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων. Οι νέες προκλήσεις στη στελέχωση των πλοίων ενέτειναν -μεταξύ άλλων- και τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε διαχειρίστριες εταιρείες για την προσέλκυση πληρωμάτων με δεξιότητες, αμβλύνοντας ακόμη περισσότερο το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των μεγαλύτερων σε μέγεθος στόλου ναυτιλιακών εταιρειών, εις βάρος των μεσαίων και μικρότερων.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα τελευταία τρία χρόνια η start-up εταιρεία Seafair προσφέρει υπηρεσίες εύρεσης και διαχείρισης πληρωμάτων σε 16 χώρες σε όλον τον κόσμο. Η εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει λογισμικό διαχείρισης πληρωμάτων, το οποίο χαίρει ήδη της εμπιστοσύνης 30 και πλέον ναυτιλιακών εταιρειών, που διαχειρίζονται στόλο 600 και πλέον πλοίων. Όπως μάλιστα τονίζει ο Γιώργος Ρόβης, COO της Seafair: «Η ομάδα μας συνδυάζει τη βαθιά τεχνογνωσία στην επάνδρωση των πλοίων, με την καινοτομία και τη φιλοδοξία να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό αντίκτυπο στη ναυτιλία».

Επιπλέον, η Seafair διαθέτει ψηφιακά εργαλεία εξαγωγής χρήσιμων δεδομένων, τα οποία κοινοποιεί σε πραγματικό χρόνο στις διαχειρίστριες εταιρείες, προκειμένου να έχουν αντικειμενική άποψη για το σύνολο των 300.000 ναυτικών που είναι εγγεγραμμένοι στη βάση δεδομένων της Seafair, 24/7. Ο Αγαπητός Διακογιάννης, CEO της Seafair αναφέρει σχετικά: «Συνεργαζόμαστε με πλοιοκτήτες που εμπιστεύονται ότι μπορούμε να θέσουμε ένα νέο πρότυπο για μια πραγματικά διαφανή και αποτελεσματική διαδικασία ναυτολόγησης».

Η πλατφόρμα δείχνει -μεταξύ άλλων- όλους τους ναυτικούς που είναι διαθέσιμοι για άμεση ναυτολόγηση με απεικόνιση της ποιότητάς τους συγκριτικά με τις μισθολογικές τους απαιτήσεις. Αυτή η αποτύπωση βοηθάει μια ναυτιλιακή εταιρία να αντιληφθεί αντικειμενικά αν οι απαιτήσεις των ναυτικών συνάδουν με τις μισθολογικές τάσεις της ευρύτερης αγοράς. Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα έχει την τεχνική υποδομή που απαιτείται ώστε οι ναυτιλιακές εταιρίες να “κλειδώνουν” τους ναυτικούς που έχουν ναυτολογήσει στο παρελθόν και επιθυμούν να ναυτολογήσουν εκ νέου στο μέλλον μόνο για αυτές.