Νέα παραγγελία της ONE για πλοία κατανάλωσης αμμωνίας και μεθανόλης

0

Η ναυτιλιακή εταιρεία Ocean Network Express (ONE) προχώρησε σε παραγγελία για δέκα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία θα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν στο μέλλον να καταναλώνουν ως καύσιμα αμμωνία και μεθανόλη.

Τα χωρητικότητας 13.700 TEUs πλοία θα διαθέτουν παράλληλα ανεμοθώρακες πλώρης καθώς και μια σειρά από πρωτοποριακές τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, με την παράδοσή τους να είναι προγραμματισμένη για τα έτη 2025 και 2026. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με το ναυπηγείο αλλά και με κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού, προκειμένου να εγκαταστήσει στα νεότευκτα πλοία και συστήματα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα.

Η νέα παραγγελία έγινε στο πλαίσιο της υλοποίησης της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής της εταιρείας που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2022 και ακολουθεί μια αρχική παραγγελία για δέκα νεότευκτα πλοία της ONE τον περασμένο Μάιο.

Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, η ONE σκοπεύει να διερευνήσει περαιτέρω τις δυνατότητες της μελλοντικής αξιοποίησης εναλλακτικών καυσίμων και τεχνολογιών απανθρακοποίησης. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να επιτύχει βιώσιμες θαλάσσιες μεταφορές συνεχίζοντας να επενδύει σε πράσινες τεχνολογίες, στοχεύοντας βάσει της στρατηγικής της στην επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας έως το 2050.

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε στο τεύχος Απριλίου των Ναυτικών Χρονικών.

Αποκτήστε το τεύχος Απριλίου, πατώντας εδώ.