MAREFIN: Το 1ο πρόγραμμα επιμορφωτικών σεμιναρίων στην «πράσινη» χρηματοδότηση

0

Το πρώτο πρόγραμμα από τη σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων MAREFIN, είναι γεγονός.

To “Green Finance and Sustainable Growth in Maritime Business” αποσκοπεί στην διεπιστημονική εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε επίκαιρα κρίσιμα θέματα της ναυτιλίας, με έμφαση στην «πράσινη» χρηματοδότηση και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς/ες και μεταπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες, υποψήφιους διδάκτορες και νέα στελέχη εταιριών, ιδίως ναυτιλίας, λιμένων, μεταφορών, εφοδιαστικής αλυσίδας-logistics, μάνατζμεντ, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και συναφών αντικειμένων.

Οι Εισηγητές
▶️ Ο κ. Θεόδωρος Συριόπουλος είναι Καθηγητής Ναυτιλιακής Χρηματοοικονομικής και Πρόεδρος του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα, διατηρεί θέσεις Επισκέπτη Καθηγητή σε διεθνή και εγχώρια Ακαδημαϊκά Ιδρύματα. O κ. Θεόδωρος Συριόπουλος είναι μέλος διεθνών ακαδημαϊκών και επαγγελματικών φορέων και ενώσεων, μεταξύ των οποίων μέλος του Συμβουλίου του International Association of Maritime Economists, IAME. Δημοσιεύει συστηματικά επιστημονικές μελέτες και άρθρα σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά, βιβλία και συμμετέχει τακτικά σε διεθνή συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, σε χρηματοοικονομικά θέματα διοίκησης ναυτιλιακών επιχειρήσεων, αξιολόγηση επενδύσεων και χρηματοδοτικών αποφάσεων, εταιρική διακυβέρνηση, κοινωνική εταιρική ευθύνη, ESG και βιώσιμη ανάπτυξη ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

▶️ Ο κ. Μιχάλης Τσατσαρώνης διδάσκει στο Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διατηρεί επίσης θέση Επισκέπτη Καθηγητή σε Πανεπιστήμια του εσωτερικού όσο και εξωτερικού. Είναι κάτοχος Προπτυχιακού Διπλώματος και Integrated Master Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος MSc και Διδακτορικού Διπλώματος σε Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο, από το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Έρευνες του κ. Μιχάλη Τσατσαρώνη έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών εργασιών σε διεθνή συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στους τομείς ναυτιλίας, λιμένων, ενέργειας και προϊόντων, με έμφαση, μεταξύ άλλων, σε δυναμικά οικονομετρικά υποδείγματα, μοντέλα μηχανικής μάθησης, διαχείριση χρηματοοικονομικών κινδύνων, εταιρική διακυβέρνηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Η συστηματική συνεργασία των καθηγητή Συριόπουλου και του Δρ. Τσατσαρώνη, έχει αποφέρει σημαντικό αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων σε περιοδικά και συνέδρια, με ευρεία αναγνώριση από τη διεθνή ακαδημαϊκή Κοινότητα. Τα τρέχοντα κοινά ερευνητικά τους ενδιαφέροντα εστιάζουν στις περιβαλλοντικές συνέπειες και τη βιώσιμη ανάπτυξη των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, την αξιολόγηση του ESG profile τους και τις κρίσιμες χρηματοοικονομικές συνέπειες στη ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα.
Καινοτόμες προσεγγίσεις, σύγχρονες μέθοδοι και ένα αποτελεσματικό tool-kit, συνδεδεμένα με τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις, περιλαμβάνονται στις διδακτικές ενότητες του Προγράμματος MAREFIN.

Σε έναν τόσο ανταγωνιστικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο τομέα, όπως της Ναυτιλίας, χρειάζεται να είσαι πάντα μπροστά από τα γεγονότα.

Το πρόγραμμα MAREFIN σου δίνει την δυνατότητα να εκπαιδευτείς στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον ναυτιλιακό κλάδο και αφορούν την Πράσινη Χρηματοδότηση και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ανακάλυψε 5 σημαντικές πληροφορίες για το πρόγραμμα:

  • Απευθύνεται σε φοιτητές/τριες, υποψήφιους διδάκτορες και νέα στελέχη εταιριών
  • Είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει, σύγχρονες, εστιασμένες γνώσεις χωρίς την απαίτηση κάποιου υπόβαθρου στη Ναυτιλιακή Οικονομική και Χρηματοοικονομική
  • Καινοτόμες και σύγχρονες μέθοδοι περιλαμβάνονται σε όλες τις διδακτικές ενότητες
  • Έχει συνολική διάρκεια 60 ωρών σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης
  • Παρέχεται Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στην Αγγλική Γλώσσα

Μπορείς να επισκεφθείς την επίσημη ιστοσελίδα του Προγράμματος, στο σύνδεσμο www.marefin.cce.uoa.gr .
Άρπαξε την ευκαιρία, «Κάνε Αίτηση» και επωφελήσου με την έκπτωση Early Bird που θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές:
Email: marefin@uoa.gr
Tel: +30 6945366536