Isalos.net: Επιμορφωτική επίσκεψη στο «ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ» σε ναυπηγείο στο Πέραμα

0

Την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Isalos.net, 30 και πλέον νέοι και νέες φοιτητές και φοιτήτριες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας επισκέφτηκαν το πλοίο ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ του Συλλόγου Φίλοι Οινουσσών (ΣΦΟ), στα Ναυπηγεία Χαλκίτη, στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Τους νέους φοιτητές υποδέχθηκαν ο κ. Στέφανος Χαλκίτης, Διευθύνων Σύμβουλος των Ναυπηγείων Χαλκίτη, ο κ. Ιωάννης Λυγνός, Πρόεδρος του ΣΦΟ, καθώς και ο καπτ. Γιώργος Χαλκιάς, εθελοντής επιβλέπων του έργου εκ μέρους του ΣΦΟ.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, οι νέοι φοιτητές και φοιτήτριες από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ALBA Graduate Business School είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες επισκευής και συντήρησης του πλοίου.

Ενημερώθηκαν για την ιστορία του πλοίου, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του δεξαμενισμού του, ενώ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του και να ενημερωθούν από τον πλοίαρχο για τις εργασίες των αξιωματικών του πλοίου κατά το δεξαμενισμό. Επιπλέον, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία και τους τομείς δραστηριοποίησης και προσφοράς του ΣΦΟ στο νησί των Οινουσσών και στην Ελλάδα εν γένει.

Edited-629

Οι νέοι φοιτητές και φοιτήτριες είχαν ακόμη την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του ναυπηγείου, να ενημερωθούν για τις εργασίες που παρέχει, καθώς και για τις ειδικότητες των εργαζομένων. Επιπλέον ενημερώθηκαν για τις εργασίες που τελούνταν σε υπόλοιπα σκάφη στο ναυπηγείο.

Οι δράσεις της Isalos.net πραγματοποιούνται με την αρωγή:

2022.9 - Isalos Sponsors (Κάθετη)