Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας: Χρόνια πολλά Ευρωπαϊκή Ναυτιλία!

0

Η ναυτιλία αποτελεί βασικό στοιχείο της ευρωπαϊκής ταυτότητας και διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας (European Maritime Day) είναι μία ετήσια διήμερη εκδήλωση κατά την οποία η ναυτιλιακή κοινότητα της Ευρώπης συναντάται για να σκιαγραφήσει την κοινή δράση για ναυτιλιακά ζητήματα και τη βιώσιμη γαλάζια οικονομία. Η εκδήλωση συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ομιλητών σε θεματικές συνεδρίες, εργαστήρια και συναντήσεις για την προώθηση έργων από ενδιαφερόμενους φορείς (επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς, ΜΚΟ, εκπροσώπους του ακαδημαϊκού κόσμου) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας για το 2022 πραγματοποιείται στην Ραβέννα της Ιταλίας, στις 19 και 20 Μαΐου. Όλες οι συνεδρίες οργανώνονται με φυσική παρουσία περίπου 750 συμμετεχόντων, ενώ παράλληλα είναι διαθέσιμες μέσω webstreaming ή ZOOM.

Η φετινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας φιλοξενεί σήμερα 20 Μάϊου 2022 τη Σύνοδο Κορυφής EU4Ocean, με επίκεντρο τους ωκεανούς και το κλίμα, την κατανάλωση τροφών από τη θάλασσα και τους «υγιείς» και καθαρούς ωκεανούς.