Διεθνής συνεργασία για τη γρηγορότερη υιοθέτηση της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου

0

Η ιαπωνική ITOCHU Corporation ανακοίνωσε, στο πλαίσιο του Singapore Maritime Week 2022, την πραγματοποίηση μιας κοινής μελέτης (JSF) καθώς και την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας (MoU) με τη Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) για την από κοινού ανάπτυξη μιας βάσης εφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας στη Σιγκαπούρη.

Σε συνεργασία με 16 λιμενικές αρχές, κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, ναυτιλιακές εταιρείες καθώς και εταιρείες του ενεργειακού κλάδου, η ITOCHU λανσάρει το εν λόγω πλαίσιο κοινής μελέτης, αποσκοπώντας στην ανταλλαγή γνώσεων και στην ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με τον ασφαλή ανεφοδιασμό καυσίμου αμμωνίας, με στόχο την ευρύτερη υιοθέτησή της ως εναλλακτικού ναυτιλιακού καυσίμου.

Παράλληλα με την ανακοίνωση της νέας κοινής μελέτης, οι εταιρείες ITOCHU, TotalEnergies Marine Fuels, Pavilion Energy, Vopax Terminal Singapore, Mitsui O.S.K. Lines και ITOCHU Enex υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με την MPA προκειμένου να προωθήσουν την ανάπτυξη μιας βάσης εφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας στη Σιγκαπούρη.

Οι νέες αυτές πρωτοβουλίες αποτελούν σημαντικά ορόσημα για την υιοθέτηση της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου σε παγκόσμιο επίπεδο και μέσω αυτών η ITOCHU επιδιώκει να επιταχύνει την ανάπτυξη ενός ασφαλούς και βιώσιμου δικτύου εφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας καθώς και πλοίων ανεφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας, ενισχύοντας τις προσπάθειες ανάπτυξης βιώσιμων ενεργειακών συστημάτων.