Η Νεάπολη αποκτά την 12η ΑΕΝ της χώρας

0

Στο αίτημα για ίδρυση Σχολής ΑΕΝ (Πλοιάρχων) στη Νεάπολη Λακωνίας συναίνεσε με γραπτή έγκρισή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Δήμαρχο Μονεμβάσιας Ηρακλή Τριχείλη.

Η συνάντηση πραγματοποίηθηκε παρουσία του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη, είχε προηγηθεί η κατάθεση πρότασης στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, ακολούθησε η αποστολή κλιμακίου στη Νεάπολη όπου διαπιστώθηκε η καταλληλότητα του κτιρίου του πρώην Γυμνασίου και μετά από τρεις συναντήσεις στο Υπουργείο, δόθηκε το πράσινο φως.

«Προσμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυσή της και ευχαριστούμε», αναφέρει ο δήμαρχος και συμπληρώνει «θέλω να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Νίκα, ο οποίος δεσμεύθηκε για την ένταξη της προμήθειας του εξοπλισμού διδασκαλίας προϋπολογισμού 1.445.000,00 € και την ένταξή της στο Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το μεγαλύτερο έργο για πολλούς έχει εισέλθει σε τροχιά υλοποίησης, είμαι σίγουρος ότι ολόκληρη η κοινωνία των Βατίκων θα το αγκαλιάσει και θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του.

Ο σχεδιασμός για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Γυμνασίου και η διάθεση του κτιρίου του πρώην Γυμνασίου για τη στέγαση της σχολής, έπαιξε καταλυτικό ρόλο για τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου.

Για εμένα, τα μέλη της παράταξής μου και όλους όσους συνδράμουν στην πραγματοποίηση του οράματός μας, αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση» καταλήγει ο κ. Τριχείλης

Πηγή: Ertnews.gr