Ελληνο-Βρετανικό πρόγραμμα υποτροφιών για επιμόρφωση και έρευνα στο Ην. Βασίλειο

0

Η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και το British Council Ελλάδας, υλοποιεί ένα πρόγραμμα ακαδημαϊκών υποτροφιών βραχείας διάρκειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει.

Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από τη Βρετανική Κυβέρνηση, απευθύνεται σε Έλληνες μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές Ελληνικών Πανεπιστημίων που επιθυμούν να επωφεληθούν από κινητικότητες επιμόρφωσης και έρευνας, διάρκειας τεσσάρων (4) εβδομάδων έκαστη, σε ένα βρετανικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Οι έως σαράντα τέσσερις (44) δικαιούχοι, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει την αποδοχή τους από το βρετανικό ΑΕΙ της επιλογής τους έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, θα έχουν την ευκαιρία να χτίσουν ένα σημαντικό δίκτυο ακαδημαϊκών επαφών, να εξοικειωθούν με νέες ιδέες και εναλλακτικές επιστημονικές μεθόδους και πρακτικές, αλλά και να αξιοποιήσουν τους μοναδικούς πόρους των παγκοσμίου φήμης βρετανικών πανεπιστημίων.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να είναι διαθέσιμοι να συμμετάσχουν στην κινητικότητα και να μεταβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο 2022. Όλες οι κινητικότητες θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει έως την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων και επιλογής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευθούν τους διαδικτυακούς τόπους του ΙΚΥ και του British Council Ελλάδας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, στις 23:00 ώρα Ελλάδας.