Wallenius Wilhelmsen: Ένα νέο RoRo που θα κινείται με αιολική ενέργεια

0

Η εταιρεία Wallenius Wilhelmsen, ένας παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των πλοίων RoRo, διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας του στόλου της αλλά και τη δοκιμή εναλλακτικών καυσίμων.

Το τελευταίο και σημαντικότερο έως σήμερα έργο της εταιρείας στον τομέα της βιωσιμότητας αποτελεί η απόκτηση ενός νέου πλοίου μεταφοράς οχημάτων το οποίο θα τροφοδοτείται αμιγώς από αιολική ενέργεια.

Το Orcelle Wind, όπως θα ονομάζεται το πλοίο, θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 7.000 οχημάτων με ταχύτητα 10-12 κόμβων χρησιμοποιώντας ιστία, ενώ θα μπορεί να αναπτύξει και μεγαλύτερες ταχύτητες με τη βοήθεια ενός συμπληρωματικού συστήματος ισχύος.

Η Wallenius Wilhelmsen προγραμματίζει να υπογράψει τη σύμβαση για τη ναυπήγηση του πλοίου έως τα μέσα του 2022 ώστε το πλοίο να παραδοθεί έως το 2025, αφού πρώτα επιβεβαιωθεί ότι πληροί τα κανονιστικά πρότυπα που σχετίζονται με την ασφάλεια και τις τεχνικές επιδόσεις.

Φωτό: Wallenius Wilhelmsen
Πηγή: Ναυτικά Χρονικά