IMO & WISTA διεξάγουν την πρώτη διεθνή Έρευνα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία

0

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) και η WISTA International ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή της πρώτης Διεθνούς Έρευνας για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία. Σκοπός της έρευνας είναι να καταγράψει και να παρουσιάσει το ποσοστό, αλλά και την κατανομή των γυναικών που εργάζονται στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η συγκεκριμένη έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών και δράσεων που αναλαμβάνουν οι δύο οργανισμοί, με αφορμή την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, για την προώθηση της διαφορετικότητας των φύλων και της αναγνώρισης του ρόλου των γυναικών, ως ζωτικού παράγοντα στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος στη ναυτιλία.

Με αφορμή την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή της σχετικής έρευνας, ο Γενικός Γραμματέας του IMO Kitack Lim δήλωσε πως «Η ενδυνάμωση των γυναικών ωφελεί όλους όσους εργάζονται στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα και πέραν αυτής. Χρειαζόμαστε σταθερά δεδομένα για τη συμμετοχή των γυναικών στον κλάδο, τα οποία και θα μας επιτρέψουν να παρακολουθήσουμε και να ποσοτικοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας σε έναν παραδοσιακά ανδροκρατούμενο τομέα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλέσω όλα τα κράτη μέλη και τους φορείς της ναυτιλίας να συμμετάσχουν σε αυτήν τη σημαντική έρευνα».

Η Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, Πρόεδρος της WISTA International, δήλωσε: «Η ύπαρξη συγκρίσιμων δεδομένων αποτελεί βασικό στοιχείο κατά τη δημιουργία προγραμμάτων και την πρόταση πολιτικών που θα αυξήσουν τη συμμετοχή των γυναικών στη ναυτιλία. Δίνοντας σε αυτή την έρευνα παγκόσμιο χαρακτήρα, μπορούμε να ενισχύσουμε τη δύναμη της, για να δείξουμε πραγματικά αποτελέσματα και να υποστηρίξουμε την προσπάθειά μας προς μια ναυτιλιακή βιομηχανία χωρίς αποκλεισμούς.

Το ερωτηματολόγιο θα πρέπει να συμπληρωθεί από εκπροσώπους εταιρειών της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας, προκειμένου να καταγράφει η αναλογία και η κατανομή των γυναικών που απασχολούνται στους οργανισμούς / εταιρείες τους.

Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο προς συμπλήρωση εδώ.