Digital Workshop: Όσα θέλετε να γνωρίζετε για τις Επιθεωρήσεις Δεξαμενόπλοιων (βίντεο)

0

Η σημασία των επιθεωρήσεων των πλοίων, τα διάφορα είδη και οι αρμόδιες Αρχές που είναι υπεύθυνες για τη διεξαγωγή των επιθεωρήσεων, η διαδικασία των επιθεωρήσεων, οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες των διαχειριστριών εταιρειών πλοίων ως προς την τήρηση ορισμένων standards, καθώς η φιλοσοφία της αυτοεπιθεώρησης παρουσιάστηκαν χθες, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, στο πλαίσιο του 1ου Digital Workshop που διοργάνωσε η Isalos.net.

Σημειώνεται πως με το συγκεκριμένο Digital Workshop η Isalos.net εγκαινίασε τον κύκλο μηνιαίων σεμιναρίων σε ειδικά θέματα, στα οποία συμμετέχουν ως εισηγητές καταρτισμένα μέλη της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας. Σκοπός των σεμιναρίων είναι η παροχή εξειδικευμένης γνώσης και βέλτιστων πρακτικών στους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και φοιτητών ναυτιλιακών ΑΕΙ της χώρας.

Στο πλαίσιο του ψηφιακού σεμιναρίου με θέμα «Επιθεωρήσεις δεξαμενόπλοιων: Βασικές Έννοιες και Διαδικασίες αξιολόγησης», το οποίο παρακολούθησαν οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της χώρας, αλλά και φοιτητές των ναυτιλιακών ΑΕΙ, ο κ. Αναστάσιος Καρτσιμαδάκης, Vetting & Inspections Manager της Tsakos Columbia Shipmanagement S.A. παρουσίασε όσα θα έπρεπε να γνωρίζουν οι φερέλπιδες αξιωματικοί του Ε.Ν. για τις επιθεωρήσεις πλοίων.

Από τη διάλεξη δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα αρμόδια κρατικά όργανα και εξουσιοδοτημένες Αρχές: Στο πλαίσιο της αιγίδας του υπουργείου Ναυτιλίας στις πρωτοβουλίες της Isalos.net, προσκλήθηκε για μια ακόμη φορά ο καθ’ είδην αρμόδιος για θέματα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Aντιπλοίαρχος Λ.Σ. Θεόφιλος Μόζας, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και ο κ. Μάκης Κασμάς, Ship in Service Quality Manager for Greece, Cyprus and Malta του Bureau Veritas, οι οποίοι και παρουσίασαν το ρόλο ενός Port State Control και ενός νηογνώμονα αντίστοιχα, στην επιθεώρηση των δεξαμενόπλοιων.

Τη συζήτηση που ακολούθησε με αφορμή τις δεκάδες ερωτήσεις που απήυθηναν οι παρευρισκόμενοι, συντόνισε ο καπτ. Γεώργιος Γεωργούλης, Ναυτικά Χρονικά και Isalos.net.

Σημειώνεται πως τo Digital Workshop πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία του ALBA Graduate Business School- American College of Greece, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά, μέσω του καναλιού της Isalos.net στο YouTube.

Για να λαμβάνετε έγκαιρα ενημερώσεις για τα επόμενα webinars της Isalos.net, εγγραφείτε στο newsletter της Isalos.net, εδώ.

 

Διοργάνωση:

Με τη χορηγία:

ALBA Graduates Business School

Οι εκδηλώσεις της Isalos.net πραγματοποιούνται με την αρωγή και υποστήριξη:

Isalos.net Sponsors