Εγχείρημα 3D printing για την παραγωγή ναυτιλιακών εξαρτημάτων

0

Πρόσφατα ανακοινώθηκε το νέο εγχείρημα συνεργασίας (Joint Industry Partnership ‒ JIP), στο οποίο θα συμμετάσχουν ο αμερικανικός νηογνώμονας ABS και οι κατασκευάστριες εταιρείες ShipParts και 3D Metalforge, για την παραγωγή εξαρτημάτων με τεχνικές 3D printing.

Οι δύο εταιρείες, ShipParts και 3D Metalforge, θα αναπτύξουν εξαρτήματα για μηχανολογικές διατάξεις αντλιών και βαλβίδων με τις συγκεκριμένες μεθόδους τρισδιάστατης εκτύπωσης, προς αξιοποίησή τους σε πλοίο παράκτιας υποστήριξης που ανήκει στην εταιρεία PACC Offshore Services Holdings (POSH). Ο ABS θα αναλάβει την ανάπτυξη σχετικής διαδικασίας πιστοποίησης, με την οποία θα διασφαλίζεται η ασφάλεια παραγωγής υλικών με τις συγκεκριμένες μεθόδους σε ευρεία κλίμακα.

Το εν λόγω εγχείρημα εφαρμογής μεθόδων προσθετικής κατασκευής (additive manufacturing) για ναυτιλιακά μηχανικά εξαρτήματα βρίσκεται μεταξύ έντεκα εγχειρημάτων, για την υλοποίηση των οποίων η Ναυτιλιακή Αρχή της Σιγκαπούρης (Maritime and Port Authority of Singapore ‒ MPA) προσέφερε οικονομική ενίσχυση $1,625 εκατ.

Φωτό: posh.com.sg