BC Ferries: Στο νερό το τέταρτο Salish Class επιβατηγό πλοίο καύσης LNG

0

Η καναδική εταιρεία BC Ferries συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος «Clean Futures Plan» με την καθέλκυση του τέταρτου επιβατηγού της πλοίου, κατηγορίας Salish, το οποίο θα αξιοποιεί το LNG ως καύσιμο.

Το πλοίο καθελκύστηκε στο ναυπηγείο Remontowa Shipbuilding S.A. στο Γκντανσκ της Πολωνίας και, σύμφωνα με την ανακοίνωση της BC Ferries, οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι τις προγραμματισμένες θαλάσσιες δοκιμές (sea trials) στα τέλη του 2021.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των θαλάσσιων δοκιμών, το πλοίο θα κάνει το ταξίδι των 10.440 ν.μ. από το Γκντανσκ της Πολωνίας στη Βρετανική Κολούμπια, στις αρχές του 2022, για την τελική προετοιμασία πριν από την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πλοίο θα εκτελεί δρομολόγια στα Νησιά του Νότιου Κόλπου της Βρετανικής Κολούμπια το 2022 και είναι πανομοιότυπο με τα τρία πλοία Salish Class της εταιρείας, τα οποία κατασκευάστηκαν από το ναυπηγείο Remontowa, εκ μέρους της BC Ferries, μεταξύ του 2016 και του 2017.

Το σκάφος, μήκους 107 μ. και κατηγορίας (Class) Salish, έχει μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 138 οχημάτων και έως 600 επιβατών και μελών πληρώματος. Η σχεδίαση και η τεχνολογία των κύριων μηχανών του επιτρέπουν τη λειτουργία του τόσο σε καύσιμο LNG όσο και σε καύσιμο εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (ultra-low sulphur diesel). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η χρήση κυρίως του LNG ως καυσίμου θα έχει ως αποτέλεσμα μειωμένες εκπομπές καθώς και μειωμένο κόστος λειτουργίας για την BC Ferries.

Φώτο: www.bcferries.com