RINA: H Ελλάδα στον χάρτη των εξ αποστάσεως επιθεωρήσεων

0

Ο ιταλικός νηογνώμονας RINA έδωσε πιστοποίηση στην ελληνική εταιρεία παροχής drones για επιθεωρήσεις, NextWave Hellas, σύμφωνα με την οποία εγκρίνει τις νέες πρακτικές επιθεώρησης της εταιρείας.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους πιστοποίηση στην Ελλάδα, τη στιγμή που η παγκόσμια ναυτιλία αναζητά ταχύτερες και καινοτόμες λύσεις στον τομέα των επιθεωρήσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η εν λόγω πιστοποίηση βάζει και την Ελλάδα στον χάρτη των εξ αποστάσεως επιθεωρήσεων, που φαίνεται πως έχουν πολύ μεγαλύτερη απήχηση απ’ ό,τι ήταν αναμενόμενο.

Ο διευθυντής του Τμήματος Marine Southern Europe & Africa Area Operations του RINA, Κώστας Παπαλεξόπουλος, δήλωσε: «Εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών, η βιομηχανία μάς καλεί να παράσχουμε τις υπηρεσίες μας από απόσταση και είμαι περήφανος που παρέχουμε την πρώτη πιστοποίηση για Τεχνικές Επιθεωρήσεων εξ Αποστάσεως (RIT) στην Ελλάδα. Με τη χρήση νέων τεχνολογιών και ειδικών εξοπλισμών, οι επιθεωρήσεις θα πραγματοποιούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια, παρέχοντας παράλληλα στους πελάτες μας πιο οικονομικές λύσεις».

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά