Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφουν RINA και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

0

Ο ιταλικός νηογνωμονας RINA ανακοίνωσε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πανεπιστημίου Αθηνών την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019.

Το Μνημόνιο δημιουργεί το πλαίσιο για την υποστήριξη νέων μηχανικών προκειμένου αυτοί να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία, εφόδιο σημαντικό που συνδυάζεται με τις σπουδές τους.

Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο ο RINA θα προσφέρει θέσεις εργασίες σε τελειόφοιτους και πρόσφατα αποφοίτους του Τμήματος Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πανεπιστημίου, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στο πλευρό έμπειρων μηχανικών στα γραφεία του νηογνωμονα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αναφορικά με το μνημόνιο συνεργασίας ο κ. Nello Sulfaro, CEO της RINA Services, ανέφερε: “Ο RINA και το Τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πανεπιστημίου Αθηνών συνεργάζονται ήδη σε ζητήματα έρευνας και εκπαίδευσης. Το νέο αυτό Μνημόνιο Συνεργασίας, δίνει περισσότερες ευκαιρίες στους φοιτητές και απόφοιτους του Τμήματος, προκειμένου να εκπαιδευτούν δίπλα σε έμπειρους μηχανικούς. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτήσουν την ευκαιρία να αντιληφθούν καλύτερα την κατεύθυνση, στην οποία επιθυμούν να στραφούν επαγγελματικά.”

a