Υπό σχεδιασμό bulk carrier με καύσιμο LNG

0

Η εταιρεία Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd. (“K” Line) και το ναυπηγείο Namura Shipbuilding Co., Ltd. (Namura Shipyard) έλαβαν από κοινού από τον νηογνώμονα DNV GL Έγκριση επί της Αρχής (Approval in Principle) για έναν νέο σχεδιασμό πλοίου μεταφοράς μεταλλευμάτων το οποίο καταναλώνει καύσιμο LNG. Ο νέος σχεδιασμός προσφέρει την ίδια ταχύτητα πλεύσης και την ίδια χωρητικότητα με εκείνες του πλοίου αναφοράς της σειράς WOZMAX®, ενώ παράλληλα ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Φάσης 3 του EEDI.

Το ενδιαφέρον για το φυσικό αέριο ως ναυτιλιακό καύσιμο αυξάνεται, κυρίως λόγω του επερχόμενου κανονισμού για το ανώτατο όριο θείου και των στόχων του ΙΜΟ για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου (GHG). Η τεχνική ωριμότητα, η αποδοτικότητα, η διαθεσιμότητα και η μείωση των εκπομπών που προσφέρει το LNG ως καύσιμο πλοίων το καθιστούν μια ελκυστική και βιώσιμη επιλογή για πολλά είδη πλοίων, ιδίως για τα νεότευκτα.

Ο σχεδιασμός του εν λόγω πλοίου βασίζεται σε εκείνον του πλοίου της σειράς WOZMAX® του ναυπηγείου Namura, ενός φορτηγού πλοίου το οποίο διαθέτει το ιδανικό μέγεθος για τη μεταφορά σιδηρομεταλλευμάτων από τη δυτική Αυστραλία. Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει μια τροποποίηση στα αμπάρια του πλοίου, ενώ οι δεξαμενές του καύσιμου LNG είναι τοποθετημένες στο μέσον του πλοίου, χωρίς όμως να αλλάζουν το σχήμα της γάστρας ή να μειώνουν σημαντικά τη χωρητικότητα σε φορτίο. Χρησιμοποιώντας καύσιμο LNG, το εν λόγω πλοίο θα μπορεί να πραγματοποιεί ένα κυκλικό δρομολόγιο μεταξύ Σιγκαπούρης και Βραζιλίας, χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό καυσίμου.

Φωτο: DNV GL