Υπό κατασκευή το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

0

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο, η Royal Caribbean, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κατασκευή του νέου της κρουαζιερόπλοιου, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει και το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα κρουαζιερόπλοιο του κόσμου.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ανήκει στην κατηγορία «Oasis» της Royal Caribbean, η οποία περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα πλοία του στόλου της.

Το νέο πλοίο της Royal Caribbean πρόκειται να ναυπηγηθεί στα γαλλικά ναυπηγεία Chantiers de l’Atlantique, ενώ εκτιμάται ότι η παράδοσή του θα πραγματοποιηθεί εντός του 2021.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο αποτελεί το πέμπτο που θα ενταχθεί στον στόλο των Oasis class της Royal Caribbean, ενώ ένα έκτο κρουαζιερόπλοιο της ίδιας κατηγορίας πλοίων προγραμματίζεται να είναι έτοιμο προς παράδοση το 2023.

Προς το παρόν, τον τίτλο του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου του κόσμου διατηρεί το «Symphony of the Seas» της Royal Caribbean, το οποίο παραδόθηκε στην εταιρεία το 2018, με δυνατότητα μεταφοράς 6.680 επιβατών και 2.200 μελών πληρώματος.

Φωτο: Αρχείου / Pixabay