Μία νέα υβριδική λύση για φορτηγά πλοία

0

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä πέτυχε ένα σημαντικό τεχνολογικό ορόσημο με την παρουσίαση του πρώτου στο ναυτιλιακό κλάδο, υβριδικού συστήματος για φορτηγά πλοία. Το εν λόγω καινοτόμο σύστημα πρόκειται να εγκατασταθεί στο M/V ‘Paolo Topic’, ένα φορτηγό πλοίο το οποίο έχει ναυπηγηθεί στο Onomichi Dockyard στην Ιαπωνία και το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Marfin Management S.A.M. Η σχετική συμφωνία για την εγκατάσταση του συστήματος υπεγράφη στις 8 Ιουλίου στο Μόντε Κάρλο του Μονακό.

Η υβριδική μονάδα ισχύος Wärtsilä HY θα εξασφαλίσει την ομαλή ενσωμάτωση των τεχνολογιών που πρόκειται να εγκατασταθούν, με τα υπάρχοντα συστήματα παραγωγής ισχύος του πλοίου. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας (EMS) το οποίο θα έχει και το γενικό έλεγχο των κινητήτων, των μπαταριών, του συστήματος διανομής ισχύος, και για πρώτη φορά στη ναυτιλία, των ηλιακών συλλεκτών που θα εγκατασταθούν στο κατάστρωμα του πλοίου.

Η ολοκληρωμένη αυτή λύση αναμένεται να οδηγήσει σε δραστική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου καθώς και του κόστους συντήρησης. Αυτό, σε συνδυασμό με τον υψηλό βαθμό περιβαλλοντικής βιωσιμότητας θα καταστήσει το ‘Paolo Topic’ το πλέον τεχνολογικά προηγμένο φορτηγό πλοίο του παγκόσμιου στόλου. Επιπλέον, το σύστημα θα εξασφαλίζει λειτουργική σταθερότητα και αυξημένη απόδοση σε όλες τις συνθήκες λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων των φορτώσεων και των εκφορτώσεων του πλοίου.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά

Φωτό: Wartsila