Ferry boat με καύσιμα LNG

0

Τα ναυπηγεία Gibdock στο Γιβραλτάρ ολοκλήρωσαν πριν από λίγο διάστημα την μετατροπή του ferry «Napoles» προκειμένου να μπορεί να καταναλώνει ως καύσιμο και LNG. Σύμφωνα με τα ναυπηγεία του Γιλβραλτάρ επρόκειτο για ένα project το οποίο διήρκησε τρεις μήνες, ενώ αποτελεί το πιο πολύπλοκο και απαιτητικό έργο που έχουν αναλάβει ποτέ τα συγκεκριμένα ναυπηγεία.

Το ferry «Napoles» ανήκει στην ισπανική εταιρεία Balearia Ferries, η οποία και στο παρελθόν έχει επενδύσει για την δημιουργία τεχνολογικά προηγμένων και φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων.

Το «Napoles» έχει μήκος 186 μ. και την δυνατότητα να μεταφέρει 1.600 επιβάτες, ενώ αποτελεί το πρώτο από τα πέντε πλοία στα οποία η Balearia στοχεύει να εγκατασταθεί σύστημα διπλού καυσίμου, προκειμένου να μπορέσουν τα πλοία να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του επερχόμενου Sulphur Cap 2020.

Τα ναυπηγεία Gibdock, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, έχουν εξασφαλίσει συμφωνία με την Balearia και για την μετατροπή ενός ακόμη πλοίου της δεύτερης με ονομασία «Sicilia», η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Φωτό: Gibdock