Βιβλία ναυτιλιακού περιεχομένου αποκτούν και πάλι αξία σε αναπτυσσόμενες χώρες

0

Το Institute of Chartered Shipbrokers Greek Branch συμμετείχε στο φιλανθρωπικό εγχείρημα «The Day Star Book Drop Project» μαζί με τον Simon Ward και τους Ursa Shipbrokers. Σκοπός του συγκεκριμένου εγχειρήματος ήταν η συλλογή και εκμετάλλευση εγκαταλελειμμένων, ναυτιλιακού περιεχομένου, βιβλίων για την εκπαίδευση επαγγελματιών της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Πρόκειται για μια ιδέα- εγχείρημα του Simon Ward, μέλος και διδάσκων του ICS, που ταξίδεψε κατά το 2018 στη Μομπάσα προκειμένου να διδάξει φερέλπιδα στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην Κένυα.

Κατά το ταξίδι του, ο κ. Ward συνειδητοποίησε ότι οι πόροι που ήταν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αναγκαίοι για την εκπαίδευση των επίδοξων επαγγελματιών στο χώρο της ναυτιλίας ήταν τα βιβλία. Αποφάσισε λοιπόν να συλλέξει ανεπιθύμητα ή περισσευούμενα ναυτιλιακά βιβλία, έτσι ώστε να τα στείλει σε χώρες που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

K5IV2210-1

Σε αυτό το πλαίσιο, την Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον πολυχώρο «Σημείο» στον Πειραιά, με σκοπό τη συλλογή των βιβλίων. Περισσότεροι από 200 επισκέπτες παρευρέθηκαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση, μεταξύ των οποίων μέλη και φοιτητές του ICS, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περισσότερα από 400 βιβλία.

Σημειώνεται πως τα βιβλία που συνελέγησαν ως δωρεές εταιρειών αλλά και ιδιωτών θα μεταφερθούν στη Μομπάσα της Κένυας αλλά και σε άλλες χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου όπου διατηρεί παρουσία το ICS.