Ίδρυμα Ευγενίδου: Ξεκινά και πάλι τη λειτουργία του το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

0

Από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου ξεκινά και πάλι την λειτουργία του με 14 εντυπωσιακές προβολές για μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών είναι διαθέσιμο εδώ.

Για την είσοδο στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο θα πρέπει να λάβετε υπόψη πως το Ίδρυμα Ευγενίδου λαμβάνει και τηρεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες κρατικές υγειονομικές αρχές την τρέχουσα περίοδο, κατά της διασποράς του COVID-19.

Κατά την επίσκεψή σας στο Πλανητάριο θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής σας.
  • Κατά την προσέλευση των επισκεπτών πραγματοποιείται ανέπαφη θερμομέτρηση.
  • Οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν την επιβαλλόμενη  απόσταση των 2 μέτρων ο ένας από τον άλλον.
  • Στις ομαδικές επισκέψεις στην Έκθεση ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι κατ’ ανώτατο όριο 10 άτομα.
  • Οι επισκέπτες πρέπει να φροντίζουν την υγιεινή των χεριών τους. Υγρό αντισηπτικό χεριών διατίθεται στους χώρους του Ιδρύματος.

 

Επιπλέον, η πληρότητα δεν υπερβαίνει το ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%), ενώ οι θεατές εισέρχονται στο Πλανητάριο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

  1. Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
  2. Πιστοποιητικού νόσησης  που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του  διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10.

Ειδικώς άτομα κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών (ανήλικοι) μπορούν να εισέρχονται είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με πιστοποιητικό νόσησης είτε με δήλωση self-test, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας.

Περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας στο πλανητάριο, θα βρείτε εδώ.