Rolls-Royce και ΑΧΑ: Ισχύς εν τη ενώσει;

0

Η Rolls-Royce και η AXA Corporate Solutions υπέγραψαν την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 επιστολή προθέσεων (LOI) με σκοπό να ερευνήσουν από κοινού τρόπους με τους οποίους μπορούν να προσφέρουν προϊόντα διαχείρισης κινδύνους στην ναυτιλιακή βιομηχανία.

Οι εταιρείες αναφέρουν ότι υπό την επιστολή προθέσεων (LOI) θα επιδιώξουν από τη μία να εκμεταλλευτούν τα συστήματα και τον εξοπλισμό της Rolls Royce και από την άλλη τις δυνατότητες ανάλυσης κινδύνου από πλευράς AXA με στόχο να υποστηρίξουν τρέχοντα σκάφη ιστιοπλοΐας και μελλοντικά σκάφη.

«Ο συνδυασμός της εμπειρίας της Marine Underwriting της AXA και της Rolls-Royce Ship Intelligence θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να προσφέρουν υψηλότερη αξία στους πελάτες τους μέσω της συνεχούς καινοτομίας», δήλωσε ο Mathieu Daubin, Διευθύνων Σύμβουλος Ναυτιλίας της AXA Corporate Solutions.

Επισημαίνεται ότι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα η Rolls-Royce και η AXA θα εξετάσουν τα μεταβαλλόμενα χαρακτηριστικά κινδύνου των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, τα οποία οφείλονται στην αύξηση των επιπέδων απομακρυσμένου ελέγχου και αυτοματισμού, καθώς και σε νέα θαλάσσια επιχειρηματικά μοντέλα που επιτρέπουν τα μη επανδρωμένα πλοία.

Φωτό: rolls-royce.com

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά