Σεμινάριο Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας

0

Τη Δευτέρα και την Τρίτη 26 και 27 Φεβρουαρίου 2018 θα διεξαχθεί το διήμερο σεμινάριο Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας, το οποίο είναι εγκεκριμένο από τον Lloyds στα πλαίσια της πιστοποίησης του DANAOS Assessment and Training Center ενώ παράλληλα έχει ενταχθεί και στο επιμορφωτικό πρόγραμμα της HELMEPA για το έτος 2018.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρίας STORMGEO (Βασιλέως Αλεξάνδρου 14-20, Περιστέρι).

Η 1η μέρα του σεμιναρίου είναι αφιερωμένη στον τρόπο ανάγνωσης των χαρτών επιφανείας (facsimile) και των κυματικών χαρτών. Μέσα από πλήθος παραδειγμάτων και πρακτικών εφαρμογών, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν όχι μόνο να διαβάζουν τους χάρτες αλλά και τον τρόπο να δουλεύουν με αυτούς, αποφεύγοντας έτσι τις επικίνδυνες καιρικές καταστάσεις και σχεδιάζοντας την πορεία τους με ασφάλεια και σιγουριά.

Η 2η μέρα είναι αφιερωμένη στις σύγχρονες μεθόδους που υπάρχουν για να λαμβάνονται όλες οι επίσημες μετεωρολογικές πληροφορίες στο καράβι μέσω e-mail. Έτσι αναλύονται όλες οι σύγχρονες μέθοδοι με τις οποίες ο καπετάνιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην πρόγνωση του καιρού, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν είναι, χωρίς να εξαρτάται από το facsimile ή το γραφείο. Παράλληλα εξηγείται και η χρησιμότητα των Grib Files ενώ δίδονται και δωρεάν εφαρμογές καιρού. Κατά τη διάρκεια της 2ης μέρας οι συμμετέχοντες δουλεύουν με το laptop τους.

Σημειώνεται πως κατά το συγκεκριμένο σεμινάριο θα δοθεί, σε όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν, η δυνατότητα να δοκιμάσουν εντελώς δωρεάν για 4-6 μήνες το δημοφιλές πρόγραμμα καιρικής πλοήγησης Bon Voyage System.

Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο πατήστε εδώ.

Φωτό: meteomarine.gr