Οι Έλληνες αξιωματικοί του μέλλοντος: δυναμικό «παρών» στην ημερίδα της Isalos.net

0

Το ενδιαφέρον των νέων σπουδαστών στις ελληνικές Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ως προς τις προοπτικές εξέλιξής τους στο ναυτικό επάγγελμα αλλά και η μεταστροφή προς στρατηγικές επικοινωνιακής εξωστρέφειας των διαχειριστριών ναυτιλιακών εταιρειών διαπιστώθηκαν στη φετινή ημερίδα- συνάντηση της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας Isalos.net στην Αθήνα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Η 4η κατά σειρά ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία», που διοργανώθηκε το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου από την Isalos.net, σε συνεργασία με το Real Time Graduates και με χορηγό επικοινωνίας τα Ναυτικά Χρονικά, προκάλεσε το ενδιαφέρον αλλά και τη συμμετοχή 450 σπουδαστών ΑΕΝ και νέων αξιωματικών του Ε.Ν. αλλά και τη συμμετοχή 53 εταιρειών, 28 εκ των οποίων συμμετείχαν με ειδικά περίπτερα.

Η ημερίδα περιλάμβανε 3 επιμέρους θεματικά πάνελ, όπου 21 συμμετέχοντες εισηγητές ανέπτυξαν τις απόψεις τους πάνω σε επίκαιρα θέματα σχετικά με το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι, τις νέες τεχνολογίες της γέφυρας και του μηχανοστασίου καθώς και την ασφάλεια εν πλω, ενώ απάντησαν πολυάριθμες ερωτήσεις από το εξαιρετικά ενεργό και ενδιαφερόμενο κοινό.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, αλληλασφαλιστικών οργανισμών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να εξερευνήσουν προοπτικές απασχόλησης για τους ενδιαφερόμενους νέους και νέες. Στην ημερίδα, που διεξήχθη στους φιλόξενους χώρους του Μουσείου Μπενάκη (Κτήριο της οδού Πειραιώς), παρευρέθηκαν πάνω από 100 υψηλόβαθμα στελέχη και αξιωματικοί του Ε.Ν. από τις συμμετέχουσες εταιρείες και φορείς, ενώ την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ως επισκέπτες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Α’ υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο πρόεδρος της Intercargo, κ. Ιωάννης Πλατσιδάκης, καθώς και ο πρόεδρος της MARTECMA, κ. Σταύρος Χατζηγρηγόρης.

_GIO4824

Στην ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία» στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του ΥΝΑΝΠ, συμμετείχαν σπουδαστές από τις ΑΕΝ Ασπροπύργου, Ιονίων Νήσων, Κύμης, Οινουσσών, Πρέβεζας, Σύρου και Ύδρας, καθώς και νέοι αξιωματικοί του Ε.Ν. Επιπλέον, δόθηκε στους παρευρισκόμενους η δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις στους ομιλητές αλλά και να συνομιλήσουν μαζί τους για θέματα που αφορούν τη ναυτιλιακή καθημερινότητα.

Φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία» στο Μουσείο Μπενάκη, το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Στιγμιότυπα από τους χώρους διεξαγωγής της Ημερίδας:

Στιγμιότυπα από τα Desks των συμμετεχουσών εταιρειών:

Recap Βίντεο:

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την αρωγή και τη συμμετοχή:

screenshot