Πρόσω ολοταχώς για την ενεργειακή μετάβαση της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών

0

Ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των ναυτικών εκπαιδευτικών υποδομών πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη η προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Χίου (ΑΔΑ:9ΞΔ94653ΠΩ-8ΟΤ) για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1,66 εκατ. ευρώ και ο Δήμος Χίου ως ΟΤΑ διαθέτων πιστοποίηση και διαχειριστική επάρκεια θα παράσχει την τεχνική επίβλεψη και υπηρεσία. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2021-27» και αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τόσο την εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και την εσωτερική διαμονή των σπουδαστών/τριων.

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο κ. Γιώργος Δανιήλ, δήμαρχος Οινουσσών ευχαρίστησε θερμά τον ΥΝΑΝΠ κ. Στυλιανίδη, τους Γενικούς Γραμματείς κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και Μανώλη Κουτουλάκη, τον Δήμαρχο κ. Ι. Μαλαφή και το Δ.Σ. του Δήμου Χίου, τη Δ/νση και τα στελέχη των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ, της ΕΥΔ Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Χίου, της «ΤΡΙΗΡΗΣ Αναπτυξιακή Α.Ε.»  και του Δήμου Οινουσσών «για την επίμονη, ταχύτατη, συστηματική κι επιτυχημένη δουλειά, ιδιαίτερα δε τον αποφασιστικό και αποτελεσματικό Διοικητή πλωτάρχη Δημήτριο Κλουμάση για την άριστη συνεργασία. Ανεκτίμητη βέβαια ήταν και είναι η συνδρομή, στήριξη και συμμετοχή του Συνδέσμου Ναυτιλίας και Παιδείας Οινουσσών, που υποστηρίζει ανελλιπώς την ναυτική εκπαίδευση», καταλήγει ο κ. Δανιήλ.