Crew Managers: Απόλυτη προτεραιότητα η διατήρηση της Ελληνικής Ναυτοσύνης

0

Οι λόγοι που προτάσσουν τη διατήρηση της ελληνικής ναυτοσύνης ως απόλυτη προτεραιότητα για την ελληνική ναυτιλία, τα στοιχεία που καθιστούν την αύξηση του αριθμού των Ελλήνων αξιωματικών Ε.Ν. ως απαραίτητη συνθήκη για την διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας των Ελλήνων στη θάλασσα, οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις στη ναυτιλία που επιβάλουν διαρκή αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ναυτικών, αλλά και η είσοδος μιας νέας γενιάς στο ναυτικό επάγγελμα, με διαφορετικά και ασυνήθιστα χαρακτηριστικά, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης Διευθυντών Τμημάτων Πληρωμάτων Ναυτιλιακών Εταιρειών.

Crew Managers 1

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2024 στο φιλόξενο εκπαιδευτικό κέντρο της Polembros Shipping στο Ελληνικό, εκπροσωπήθηκαν ορισμένες εταιρείες, οι οποίες στρατηγικά υποστηρίζουν τον Έλληνα Ναυτικό, ανάμεσα στις οποίες οι: Alpha Bulkers Shipmanagement Inc., Carras Hellas S.A., Diana Shipping Services S.A., Eastern Mediterranean Maritime Ltd., Euronav Ship Management (Hellas) Ltd., Kyklades Maritime, Minerva Marine Inc., Minerva Gas, Pantheon Tankers Management Ltd. & Sun Enterprises Ltd., καθώς και η Polembros Shipping, η οποία και φιλοξένησε το φόρουμ.

Οι Crew Managers που συμμετείχαν (αλφαβητικά ανά όνομα εταιρείας), ήταν οι ακόλουθοι:

  1. Άρης Ανδριώτης, Alpha Bulkers Shipmanagement Inc.
  2. Καπτ. Ανδρέας Βουρέκας, Carras Hellas S.A.
  3. Καπτ. Μιχάλης Φωτεινός, Diana Shipping Services S.A.
  4. Κώστας Γούτης, Eastern Mediterranean Maritime Ltd.
  5. Καπτ. Γιώργος Χρονάκης, Eastern Mediterranean Maritime Ltd.
  6. Στέφανος Κόντρας, Euronav Ship Management (Hellas) Ltd.
  7. Καπτ. Πέτρος Κομιτόπουλος, Kyklades Maritime
  8. Γιώργος Μουτάφης, Minerva Gas
  9. Καπτ. Αριστείδης Παϊδούσης, Minerva Marine Inc.
  10. Βασίλης Μανωλάκος, Pantheon Tankers Management Ltd.
  11. Καπτ. Ελευθέριος Μπλάνης, Pantheon Tankers Management Ltd.
  12. Ειρήνη Γλύπτη, Polembros Shipping
  13. Καπτ. Ευστράτιος Τσουκάρης, Sun Enterprises Ltd.

Σημειώνεται πως σκοπός της πρώτης αυτής συνάντησης των επικεφαλής τμημάτων Διαχείρισης Πληρωμάτων ναυτιλιακών εταιρειών ήταν η ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμών αλλά και βέλτιστων πρακτικών, με στόχο την ανταλλαγή, τη διατήρηση αλλά και τη διάχυση πολύτιμης τεχνογνωσίας.

 

Crew Managers 3

Η συζήτηση εστιάστηκε, μεταξύ άλλων, στα κριτήρια επιλογής εταιρειών από τους νέους ναυτικούς, στην ιεράρχηση των παροχών και κινήτρων από τους σύγχρονους αξιωματικούς, στο ρόλο του διαδικτύου στα σύγχρονα πλοία, στην ενδεδειγμένη διάρκεια των συμβολαίων για τους σύγχρονους ναυτικούς, στις απαραίτητες προϋποθέσεις για την τόνωση του ενδιαφέροντος των δοκίμων αξιωματικών για σταδιοδρομία σε πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου (bulk carriers), στις πολιτικές που σχετίζονται με τον έλεγχο κατανάλωσης αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών από τους ναυτικούς, στις προκλήσεις που προκύπτουν από τη χρήση ιατρικών κέντρων στη Μανίλα κ.α.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου αυτού φόρουμ, οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στην τακτική επανάληψη του, κάθε έξι μήνες. Στους συμμετέχοντες μάλιστα θα διανέμονται και τα σχετικά πρακτικά.

Σημειώνεται πως το δεύτερο φόρουμ θα επαναληφθεί τη δεύτερη ή τρίτη Τρίτη του Ιουνίου, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Athina της Minerva Marine Inc.

Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής σας σε επόμενα αντίστοιχα φόρουμ, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την φόρμα εδώ.