SIRE 2.0: O νέος οδηγός επιθεωρήσεων της INTERTANKO

0

Έναν νέο πρακτικό οδηγό προς τους ναυτικούς για τις επιθεωρήσεις πλοίων παρουσιάζει η INTERTANKO με τίτλο  «Seafarer’s Practical Guide to SIRE 2.0 Inspections». Ο οδηγός δημιουργήθηκε από την επιτροπή επιθεωρήσεων της INTERTANKO, πρόεδρος της οποία είναι ο κ. Στέφανος Στυλιανός, HSQE & Marine Manager / DPA της Minerva Marine Inc., προκειμένου να υποστηρίξει τη μετάβαση των μελών της στο νέο σύστημα επιθεώρησης του OCIMF (Oil Companies International Marine Forum).

Ο οδηγός περιέχει 400+ σελίδες πρακτικών οδηγιών με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των μελών του πληρώματος, αλλά και του γραφείου, για μια επιθεώρηση SIRE 2.0. Όλες οι ερωτήσεις, οι οποίες είναι κατηγοριοποιημένες,  αφορούν τον εξοπλισμό, τις διαδικασίες ή τον ανθρώπινο παράγοντα και συνοδεύονται από εικονογράμματα.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου, οι διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων θα μπορούν να συμπληρώσουν ορισμένες ενότητες (ιδιαίτερα τις ενότητες “Verification by” και “Comments/SMS reference”), ενώ θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο η έκδοση ολόκληρου του στόλου.

Ο οδηγός διατίθεται προς αγορά σε διαδραστικό e-book και σε έντυπη μορφή- μπορείτε να τον βρείτε εδώ.