Velos Officers Forum: «Οι Έλληνες ναυτικοί αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την εταιρεία»

0

Η ναυτολόγηση Ελλήνων ναυτικών, η συνεχής εκπαίδευση και κατάρτιση των πληρωμάτων και οι στενές σχέσεις συνεργασίας ανάμεσα σε πλοίο και γραφείο φαίνεται να βρίσκονται ανάμεσα στις κορυφαίες προτεραιότητες της Velos Tankers Ltd και Velos Dry Ltd, συμφερόντων Πασχάλη Διαμαντίδη.

Οι στόχοι της εταιρείας παρουσιάστηκαν στους Έλληνες ναυτικούς και στελέχη της στο πλαίσιο του πρώτου Velos Greek Officers Forum, το οποίο διεξήχθη την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στην Αθήνα. Σκοπός του φόρουμ ήταν -μεταξύ άλλων- η συνάντηση και επιμόρφωση των αξιωματικών Ε.Ν., αλλά και η διεξαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου ανάμεσα στη διοίκηση της εταιρείας και στους Έλληνες ναυτικούς της.

Edited-1415

Αξίζει να αναφερθεί πως η Velos -η οποία ιδρύθηκε το 2019, έχοντας υπό τη διαχείριση της μόλις 2 δεξαμενόπλοια- διαχειρίζεται σήμερα 10 πλοία: 9 δεξαμενόπλοια, εκ των οποίων τα 3 πλοία μεταφοράς χημικών, και 1 πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. Ένα ακόμη νεοαποκτηθέν bulk carrier πρόκειται να παραδοθεί στην εταιρεία σύντομα, ενώ η περαιτέρω ανάπτυξη του υπό διαχείριση στόλου, βρίσκεται στους άμεσους στόχους της διοίκησης.

Ο καπτ. Ιάκωβος Χονδρόγιαννος, γενικός διευθυντής της Velos

Ο καπτ. Ιάκωβος Χονδρόγιαννος, γενικός διευθυντής της Velos

Κορυφαία επίσης προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί η ναυτολόγηση Ελλήνων αξιωματικών Ε.Ν. στο σύνολο του υπό διαχείριση στόλου – μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε στα μέσα του 2022 και ήδη αποδίδει καρπούς. Όπως μάλιστα επεσήμανε κατά τη διάρκεια του φόρουμ ο γενικός διευθυντής της Velos, καπτ. Ιάκωβος Χονδρόγιαννος «Τον τελευταίο χρόνο, επενδύουμε στον Έλληνα ναυτικό, αναγνωρίζοντας τα μακροπρόθεσμα οφέλη για την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία των πλοίων. Ήδη ναυτολογούμε και δόκιμους αξιωματικούς σε πλοία της εταιρείας, ενώ είμαστε σε συζητήσεις για την εγγραφή πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο».

Η κ. Εβελίνα Μαυρικάκη, διευθύντρια του τμήματος πληρωμάτων της Velos

Η κ. Εβελίνα Μαυρικάκη, διευθύντρια του τμήματος πληρωμάτων της Velos

Η διευθύντρια του τμήματος πληρωμάτων κ. Εβελίνα  Μαυρικάκη, παρουσίασε το πλάνο της εταιρείας, αναφέροντας πως «στόχος για την Velos είναι να ναυτολογεί κατ’ ελάχιστο 5 Έλληνες ναυτικούς σε κάθε πλοίο – κατώτερα πληρώματα και αξιωματικούς όλων των βαθμίδων. Επενδύουμε στο μέλλον, έχοντας ήδη ναυτολογήσει τους πρώτους δόκιμους αξιωματικούς από τις ΑΕΝ με όραμα τη συνέχιση της Ελληνικής ναυτοσύνης». Σχολιάζοντας τους στόχους του φόρουμ, η κ. Μαυρικάκη ανέφερε πως «η παροχή ευκαιριών εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στους ναυτικούς μας αποτελεί στρατηγική της Velos. Το σημερινό φόρουμ αποτελεί το εφαλτήριο ενός γόνιμου διαλόγου αναμεσά στους ανθρώπους της οικογένειας της Velos».

(Α-Δ): Γιώργος Σαχάτ, τεχνικός διευθυντής, καπτ. Ιάκωβος Χονδρόγιαννος, γενικός διευθυντής και καπτ. Ιωάννης Καπαγερίδης, HSQE & Vetting Manager/DPA της Velos

(Α-Δ): Γιώργος Σαχάτ, τεχνικός διευθυντής, καπτ. Ιάκωβος Χονδρόγιαννος, γενικός διευθυντής και καπτ. Ιωάννης Καπαγερίδης, HSQE & Vetting Manager/DPA της Velos

Το φόρουμ, στο οποίο παρευρέθηκαν Έλληνες αξιωματικοί Ε.Ν. από όλη την Ελλάδα, περιλάμβανε πληθώρα διαλέξεων από στελέχη και συνεργάτες της Velos. Ειδικότερα, μετά το χαιρετισμό του γενικού διευθυντή της εταιρείας, ακολούθησε εισήγηση με θέμα την ασφάλεια εν πλω και τις επιθεωρήσεις, αλλά και προβολή σχετικού βίντεο από τον καπτ. Ιωάννη Καπαγερίδη, HSQE & Vetting Manager/DPA της Velos. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους αξιωματικούς, ο κ. Καπαγερίδης τους παρακίνησε: «Eίστε η αιχμή του δόρατος. Προσπαθήστε να περάσετε στον κόσμο στα πλοία το μήνυμά πως η ασφάλεια είναι πάνω από όλα – ηγηθείτε με το παράδειγμα σας».

Ο καπτ. Ιωάννης Καπαγερίδης, HSQE & Vetting Manager/DPA της Velos

Ο καπτ. Ιωάννης Καπαγερίδης, HSQE & Vetting Manager/DPA της Velos

Ο Τεχνικός διευθυντής της Velos, κ. Γεώργιος Σαχάτ επικεντρώθηκε στις περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις των πλοίων με σκοπό την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος. Πρόσθετα, συζητήθηκαν τα KPIs της εταιρείας, συσχετιζόμενα με το ERP σύστημα που διατηρείται από το τεχνικό τμήμα, τονίζοντας την σημασία αξιοποίησης των δεδομένων προς τη βέλτιστη απόδοση των βαποριών.

Στο πλαίσιο του φόρουμ πραγματοποιήθηκαν επίσης εισηγήσεις και παρουσιάσεις από τους Alpha Marine Consulting, RINA, Verifuel, MTI Network και QMS Maritime Training Center.

Edited-1412

Φωτο: Ναυτικά Χρονικά, Isalos.net