Διαγωνισμός Future Maritime Leaders: Οι νικητές για το 2023

0

Τους τρεις νικητές του διαγωνισμού Future Maritime Leaders 2023, οι οποίοι έχουν επιδείξει εξαιρετική αφοσίωση, καινοτόμο σκέψη και πάθος για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της ναυτιλιακής βιομηχανίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023, το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ (Global Maritime Forum).

Το Future Maritime Leaders είναι ένας διεθνής ετήσιος διαγωνισμός έκθεσης, ο οποίος από το 2018 φιλοδοξεί να εμπνεύσει τη νέα γενιά ηγετών προς πιο πράσινη, αλληλέγγυα και βιώσιμη ναυτική βιομηχανία. Είναι ένας ανοικτός διαγωνισμός, που απευθύνεται σε φοιτητές & επαγγελματίες 18-30 ετών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον κλάδο της ναυτιλίας σε ένα δοκίμιο 1.000 λέξεων.

«Τι σημαίνει για εσάς η μετάβαση χωρίς αποκλεισμούς σε μια βιώσιμη ναυτιλία – και ποιες είναι οι προτάσεις σας προς τους ηγέτες της ναυτικής βιομηχανίας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί για τις μελλοντικές γενιές;» ήταν το ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να τοποθετηθούν οι συμμετέχοντες φέτος.

Η συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό ήταν αξιοσημείωτη, καθώς υποβλήθηκαν 112 δοκίμια από περισσότερες από 35 χώρες, με προτάσεις και δημιουργικές λύσεις που στόχο έχουν να οδηγήσουν σε μια πιο βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ναυτική βιομηχανία.

Οι τρεις νικητές που ανέδειξε η διεθνής κριτική επιτροπή είναι:

  • Saki Inoue (Ιαπωνία): Φοιτήτρια, Τμήμα Ωκεανολογίας, Πανεπιστήμιο Kobe. Το δοκίμιό της: «Γιατί είσαι η καρδιά της οικολογικής επανάστασης, όχι μόνο μέρος της».
  • Shareefa Jewan (Μαυριτανία): Senior Business Consultant, Ernst & Young. Το δοκίμιό της: “Όλα τα χέρια στο κατάστρωμα: Ανάδειξη της γυναικείας συμπερίληψης για μια βιώσιμη ναυτική βιομηχανία».
  • Vladimir Zorić  (Μαυροβούνιο): Διευθυντής Προσωπικού του Στόλου της MOL Tankship Management. Το δοκίμιό του: “Οδηγώντας τα Κύματα της Αλλαγής: Η Οικονομική Υπόσχεση του Πράσινου Μέλλοντος στη Ναυτιλία».

Οι τρεις ταλαντούχοι νικητές θα παραβρεθούν στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου, για να βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Global Maritime Annual Summit 2023. Πρόκειται για το ετήσιο συνέδριο, το οποίο φέτος γίνεται στην Ελλάδα και θα συμμετέχουν περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη του διεθνούς ναυτιλιακού κλάδου, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ιδέες και το όραμά τους με μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του χώρου από όλο τον κόσμο.

«Το μέλλον της ναυτιλίας εξαρτάται από την ευελιξία και από την προτεραιότητα που θα δώσει ο κλάδος στη βιωσιμότητα. Ο πέμπτος διαγωνισμός Future Maritime Leaders προσφέρει ένα εξαιρετικό πεδίο διαλόγου στους μελλοντικούς ηγέτες, για να μοιραστούν τις ιδέες τους προς ένα βιώσιμο ναυτιλιακό μέλλον, χωρίς αποκλεισμούς», δήλωσε η Christine Loh, Διευθύντρια Στρατηγικής Ανάπτυξης του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Hong Kong University of Science and Technology και Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού. «Το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας πρέπει να περιλαμβάνει την περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα και τη χρήση της τεχνολογίας για την επίτευξη των στόχων του μηδενισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσκαλέσουμε τους νικητές να παρευρεθούν στην ετήσια σύνοδο κορυφής του Global Maritime Forum 2023 στην Αθήνα, όπου θα μοιραστούν τις ιδέες τους με ηγέτες του κλάδου».

Εκτός από τον διαγωνισμό Future Maritime Leaders, το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ (Global Maritime Forum) φιλοξένησε ένα εργαστήριο για τους 20 κορυφαίους συγγραφείς δοκιμίων στα μέσα Σεπτεμβρίου. Σκοπός ήταν να ακουστούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις των νέων ηγετών για το θέμα της μετάβασης χωρίς αποκλεισμούς και να καταγραφούν τα βήματα που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου αυτού. Υπό την καθοδήγηση της ομάδας του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Φόρουμ, οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα συγγράψουν τη διακήρυξη στόχων (Ambition Statement), την οποία οι τρεις νικητές θα παρουσιάσουν σε συνέντευξη Τύπου που θα λάβει χώρα στο Ετήσιο Συνέδριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 9:15-10:00πμ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μπορείτε να βρείτε τα φετινά δοκίμια των φετινών νικητών εδώ.

Σχετικά με το Global  Maritime  Forum       

Το Global Maritime Forum είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που εργάζεται για τη δημιουργία μιας ναυτιλιακής βιομηχανίας απαλλαγμένης από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που υποστηρίζει τη βιώσιμη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη, ενώ δεσμεύεται για την ανθρώπινη ευημερία και αξιοπρέπεια. Το Forum, που ιδρύθηκε το 2017, χρηματοδοτείται μέσω ενός συνδυασμού επιχορηγήσεων και συνεισφορών εταίρων, αλλά λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα και δεν υποστηρίζει ή υποστηρίζεται από μεμονωμένες εταιρείες. Το προσωπικό του απαρτίζεται από 50 άτομα και εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Κοπεγχάγη της Δανίας.