Ό Όμιλος Άννας Αγγελικούση επιστρέφει στο γενέθλιο τόπο της ελληνικής ναυτοσύνης

0

Επιμορφωτική ημερίδα στη Χίο διοργάνωσε, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, ο όμιλος εταιρειών Alpha Bulkers, Pantheon Tankers & Alpha Gas, συμφερόντων της κ. Άννας Αγγελικούση και των υιών της κ.κ. Φραγκίσκου και Αντώνη Κανελλάκη, αποδεικνύοντας -για μια ακόμη φορά- τις άριστες στενές σχέσεις του ομίλου με τη ναυτομάνα Χίο, γενέτειρα της οικογένειας.

IMG-ec2be5e3dd8f15e028d8c7d9ac333d4e-V

Στην ημερίδα, στην οποία παρευρέθηκαν αξιωματικοί και δόκιμοι αξιωματικοί Ε.Ν. -τόσο του Ομίλου, όσο και της ευρύτερης ναυτιλιακής οικογένειας της Χίου- έδωσε το παρών ο κ. Φραγκίσκος Κανελλάκης, ο οποίος υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους στο ξενοδοχείο Ελληνικό Κάστρο, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών και εκπρόσωποι ομιλητές από συνεργαζόμενες εταιρείες.

IMG_20230922_102655

Εναρκτήριο χαιρετισμό αλλά και σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων του ομίλου πραγματοποίησαν οι κ.κ Διονύσης Πέππας, HSQE Director της Pantheon Tankers Management Ltd, o καπτ. Ανδρέας Τόγαντζης, HSQE & Marine Manager της Alpha Bulkers Shipmanagement Inc. και ο καπτ Γιώργος Μονιώδης, Group Training & Development Manager.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις από τον κ. Γρηγόρη Καζαντζή, Senior Principal Approval Engineer του νορβηγικού νηογνώμονα DNV με θέμα το νομοθετικό πλαίσιο στη ναυτιλιακή βιομηχανία και τις προκλήσεις της απανθρακοποίησης, καθώς και διάλεξη σχετικά με την ηγεσία από την ψυχολόγο, κ. Μαριάντζελα Ζανάκη, Σύμβουλο Οργανωσιακής Ανάπτυξης της CEOSAN.

Στη συνέχεια, ο κ. Λεωνίδας Νούλας, Hemisphere Lead Surveyor and Senior Principal Surveyor του ABS, παρουσίασε όσα απασχολούν τους σύγχρονους αξιωματικούς και στελέχη αναφορικά με τα πιστοποιητικά πλοίων, αλλά και τις επιθεωρήσεις. Ακολούθησαν διαλέξεις για την ασφαλή ναυσιπλοΐα από τον κ. John Jacob Southam, Loss Prevention Executive του NorthStandard και για τις τελευταίες εξελίξεις στις μηχανές πλοίων από τον κ. Γεώργιο Δρόσσο, Head of Marine New Sales & Promotion, της MAN.

Ο καπτ. Ανδρέας Τόγαντζης, HSQE & Marine Manager της Alpha Bulkers Shipmanagement Inc. με τη σειρά του, παρουσίασε μελέτες πρόσφατων ατυχημάτων, καθώς και βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψή τους.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην εκδήλωση παρευρέθηκαν -μεταξύ άλλων- διευθυντικά στελέχη των τμημάτων πληρωμάτων και των τριών εταιρειών, επιβεβαιώνοντας τον στρατηγικό προσανατολισμό της διοίκησης στη ναυτολόγηση Ελλήνων αξιωματικών, αλλά και στη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού- που όπως όλα δείχνουν αποτελεί την «καρδιά» του ομίλου.

Ειδικότερα, ο καπτ. Ελευθέριος Μπλάνης, Crew Manager της Pantheon Tankers, ο κ. Άρης Ανδριώτης, Crew Manager της Alpha Bulkers, o κ. Μανώλης Μυόφας, Crew Operator της Alpha Gas και ο κ. Βασίλης Μανωλάκος, Marine HR Officer, παρουσίασαν χρήσιμα στατιστικά στοιχεία για τις εταιρείες του ομίλου, εστιάζοντας πάντα στον Έλληνα ναυτικό, ο οποίος και βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Ομίλου. Πιο συγκεκριμένα, οι κ.κ. Μπλάνης, Ανδριώτης και Μυόφας, παρουσίασαν τον υπό διαχείριση στόλο, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, καθώς και τους -υψηλού κύρους- ναυλωτές του, ενώ εστιάστηκαν στην στρατηγική επιδίωξη της διοίκησης για νηολόγηση πλοίων στην ελληνική σημαία αλλά και ναυτολόγηση όσο το δυνατόν περισσότερων δόκιμων αξιωματικών Ε.Ν. από τις ΑΕΝ της χώρας.

Σχετικά με την Pantheon Tankers Management Ltd.

Η Pantheon Tankers Management Ltd. ιδρύθηκε το 2012. Η εταιρεία διαχειρίζεται 39 δεξαμενόπλοια, εκ των οποίων το 60% είναι νηολογημένα στο ελληνικό νηολόγιο.

Σχετικά με την Alpha Gas S.A.

Η Alpha Gas S.A. είναι εταιρεία διαχείρισης πλοίων μεταφοράς LNG. Η εταιρεία διαχειρίζεται 6 carriers, ενώ δύο ακόμη πλοία είναι υπό ναυπήγηση.

Σχετικά με την Alpha Bulkers Shipmanagement Inc.

Η Alpha Bulkers Shipmanagement Inc. διαχειρίζεται 35 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, μεγέθους από supramax μέχρι newcastlemax. Aξίζει να σημειωθεί πως το 40% του στόλου φέρει την ελληνική σημαία.

Φωτό: Isalos.net / Ναυτικά Χρονικά