«Icon of the Seas»: Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο (βίντεο)

0

Η Royal Caribbean International συστήνει στο κοινό το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο που φέρει το όνομα «Icon of the Seas».

Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία κρουαζιερόπλοια της σειράς «Icon Class», που ναυπηγούνται στο ναυπηγείο Meyer Turku, της Φινλανδίας. Μέχρι το 2026 το ναυπηγείο έχει προγραμματίσει τις παραδόσεις και των άλλων δύο κρουαζιερόπλοιων της ίδιας κατηγορίας.

Το «Icon of the Seas» έκανε στα τέλη Ιουνίου το πρώτο του δοκιμαστικό ταξίδι, πριν από την παράδοσή του στη Royal Caribbean International, τον προσεχή Οκτώβριο.

Πρόκειται για πλοίο μήκους 365 μέτρων. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 5.610 επιβάτες και 2.350 μέλη πληρώματος, ενώ διαθέτει 2.805 καμπίνες επιβατών. Διαθέτει επίσης, εικοσοκτώ διαφορετικούς τύπους καταλυμάτων.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα του στόλου της Royal Caribbean International, καθώς θα είναι 6% μεγαλύτερο σε σχέση με το μέχρι πρότινος μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, το «Wonder of the Seas». Σε μήκος, το «Icon of the Seas» είναι δέκα μέτρα πιο μακρύ από το «Wonder of the Seas», ενώ διαθέτει μηχανές διπλού καυσίμου κατανάλωσης LNG.

Φωτο & Βίντεο: Royal Caribbean International