Ιδρύεται η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας

0

Την ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας και της Σχολής Πλοιάρχων αυτής, προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Διαβάστε το σχετικό ΦΕΚ εδώ.

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Λακωνίας θα έχει ως έδρα τη Νεάπολη του Δήμου Μονεμβασίας.

Σημειώνεται πως στο αίτημα για ίδρυση Σχολής ΑΕΝ (Πλοιάρχων) στη Νεάπολη Λακωνίας είχε συναινέσει με γραπτή έγκρισή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον Ιανουάριο 2022, ενώ τη δημιουργία δύο νέων Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού στην Πελοπόννησο, στη Νεάπολη (Μονεμβάσια) και στην Μπούκα (Μεσσηνία) είχε εξαγγείλει ο υπουργός ΥΝΑΝΠ κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης τον Δεκέμβριο.

Ο υπουργός είχε μάλιστα δηλώσει σχετικά πως «η ίδρυση και λειτουργία Σχολής Πλοιάρχων στη Κοινότητα Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασιάς, συνάδει με τη μακρά ναυτική παράδοση και την έντονη ενασχόληση με τη ναυτιλία των κατοίκων των Δήμων Μονεμβασιάς, Ελαφονήσου και Κυθήρων, καλύπτει πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και υπηρετεί τη στρατηγική για ενίσχυση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και τη μεγαλύτερη απορρόφηση Ελλήνων ναυτικών από την ελληνική και παγκόσμια αγορά εργασίας. Η ΑΕΝ θα προσεγγίζει σε κλίμακα μεγέθους υποδομών, προσωπικού και σπουδαστών, το επίπεδο των υφιστάμενων ΑΕΝ σε Οινούσσες, Σύρο και Κύμη, έχοντας δυναμικότητα 40 ατόμων κατ’ έτος».