ONEX & Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Νέο Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας

0

Άνοιξε τις πόρτες του σήμερα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 στην Ερμούπολη της Σύρου το Aegean Neorion Innovation Center (ANIC).

Το ANIC είναι καρπός της σύμπραξης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Ομίλου ΟΝΕΧ SHIPYARDS & Technologies, της CISCO και του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.

Σκοπός του νέου Κέντρου Καινοτομίας ANIC είναι η έρευνα, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση νέων καινοτόμων λύσεων για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, η συμβολή στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων των νησιών , η λειτουργία «θερμοκοιτίδων» για start – up επιχειρήσεις, η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και η πρακτική άσκηση και η διευκόλυνση του ερευνητικού έργου φοιτητών και φοιτητριών.

Τα παραπάνω αναμένεται πως θα επιτευχθούν μέσα από συνδυασμένες και αλληλοσυμπληρωματικές δράσεις, ενώ αναμένονται πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην κατεύθυνση μιας βιώσιμης οικονομίας της γνώσης για όλη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τα εγκαίνια του Aegean Neorion Innovation Center πραγματοποιήθηκαν παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων και η Α.Ε. ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Γιώργος Τζ. Τσούνης.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ